Anklageskrift: Sådan kvalte han Emilie Meng 

Anklageskriftet i sagen om drabet på Emilie Meng og forbrydelser mod to andre piger er mandag offentliggjort

Udgivet Opdateret

En 32-årig mand satte ifølge anklagemyndigheden pakketape for næse og mund af Emilie Meng, som blev voldtaget og dræbt ved kvælning.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som er blevet offentliggjort mandag.

Manden har gennem sin advokat, Karina Skou, tidligere oplyst, at han nægter sig skyldig i drabet, som blev begået tilbage i 2016, og havde status af uopklaret, indtil politiet i april 2023 rejste sigtelse mod manden.

Emilie Meng

Drab og voldtægt er i sig selv uhyrligt. Men anklageskriftet i øvrigt beskriver en særdeles brutal og seksuelt afvigende gerningsmand.

Kørte hende ned

Detaljerne fremgår ikke i forhold til drabet og voldtægten af Emilie Meng, men i forhold til sagens øvrige ofre.

Blandt andet beskrives det i detaljer, hvordan han i april 2023 skal have misbrugt og ydmyget en 13-årig pige, som han tog til fange ved først at køre hende ned bagfra, da hun cyklede sin rute som avisbud.

Herefter blev pigen afklædt og anbragt i bilens bagagerum. Han kørte hende til en adresse i Sorø og til sit hjem i Svenstrup ved Korsør. I store dele af tiden var pigen bundet med strips, reb, en kæde og havde et pudebetræk over hovedet, lyder det i anklageskriftet.

Ville dræbe hende

Anklagemyndigheden mener, at mandens plan var at slå den 13-årige pige ihjel, ligesom han efter anklagemyndighedens opfattelse gjorde med Emilie Meng knap syv år tidligere.

Anklageskriftet beskriver desuden et overfald på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i november 2022. Også hun blev iført strips, lyder det i anklageskriftet.

Men i det tilfælde blev planerne om langvarig frihedsberøvelse og voldtægt efter anklagemyndighedens opfattelse opgivet. Det skete, fordi pigen skreg op, og gerningsmanden sagde, at hun skulle lægge sig på jorden og tælle til 100. Imens stak han af.

147 genstande

Anklageskriftet er ledsaget af et bilag, som oplister 147 genstande, der ifølge anklagemyndigheden på den ene eller anden måde har spillet en rolle i mandens forbrydelser, og som derfor bør konfiskeres.

Blandt andet to håndskrevne noveller med titlerne: "Jeg havde set frem til denne dag" og "Det havde været en dag ud over det sædvanlige".

Listen indeholder også effekter som gaffatape, en nedstryger, piske, brugte bleer, strips og effekter i kategorien avanceret sexlegetøj samt meget andet.

17-årige Emilie Meng forsvandt i juli 2016 efter en bytur med nogle veninder. Hun blev sidst set ved Korsør Station.

Først juleaftensdag samme år blev hun fundet. Hun lå i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup adskillige kilometer væk.

Manglede spor

Længe stod politiet uden afgørende spor i efterforskningen. I jagten på en gerningsmand indsamlede politiet blandt andet DNA-prøver fra en række personer.

Men det var først i april 2023, at der blev rejst sigtelse i sagen. Gennembruddet kom i forbindelse med en anden sag. Her var en 32-årig mand blevet anholdt for at bortføre en 13-årige pige i Kirkerup på Sydvestsjælland.

Det viste sig efterfølgende, at den anholdte tidligere havde ejet en Hyundai i30. Netop en sådan model var på baggrund af utydelige overvågningsbilleder efterlyst i Emilie Meng-sagen.

Politiet fandt frem til den pågældende bil. Den var i mellemtiden blevet solgt til en familie i Slovakiet. Her blev den beslaglagt og bragt til Danmark.

Begynder i maj

Da politiet udvidede sigtelsen til at også dreje sig om Meng-sagen, blev den 32-årige også sigtet for overfaldet på den 15-årige efterskolepige i Sorø.

Retssagen mod den 32-årig mand er berammet til at begynde 14. maj ved Retten i Næstved. Her skal den efter planen over 17 retsmøder behandles frem til 28. juni, hvor der ventes dom.

Nægter sig skyldig

Den tiltaltes forsvarer, Karina Skou, har oplyst, at den 32-årige delvist erkender sig skyldig i den del af sagen, som handler om den 13-årige pige. Dog nægter han sig skyldig i anklagen om, at han skulle have forsøgt at dræbe hende.

Hvad angår anklagepunkterne om Emilie Meng og den 15-årige efterskoleelev i Sorø, så nægter han sig skyldig.

Powered by Labrador CMS