Avis bringer ny anholdelsesvideo: - Jeg fucking kvæler dig

Københavns Politi har bedt Politiklagemyndigheden om at undersøge sag med video af voldsom anholdelse

Udgivet Opdateret

Efter at en video af en anholdelse af en cyklist på Christianshavn i sidste uge blev omtalt i en række medier, er der nu kommet en ny video af en voldsom anholdelse foretaget af Københavns Politi.

Det skriver Politiken lørdag.

I videoen ser man tre betjente overmande en person, som kæmper i mod.

På et tidspunkt i videoen hører man en stemme - angiveligt en af politifolkene - sige: - Jeg fucking kvæler dig, hvis du ikke får de hænder om på ryggen. Kan du forstå det? Stop med at kæmpe imod.

Skal slappe af

Forud for den sætning hører man flere gange politiet sige til den anholdte, at han skal slappe af og, at han skal lægge sig om på ryggen.

Ligesom sagen om cyklisten er den nye sag blevet indbragt for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), oplyser Københavns Politi til Politiken.

Videoen er ifølge Politiken blevet optaget af en forbipasserende, som ikke ved, hvad der er gået forud for anholdelsen.

Personen kender ikke den anholdte.

Optaget 6. september

Videoen er blevet indleveret til Politiken i den forgangne uge.

Personen, som har optaget den, har oplyst til avisen, at den er optaget 6. september omkring klokken 19 på Arsenaløen, ganske tæt ved Christiania.

Sagen om anholdelsen på Arsenaløen kommer, kort tid efter at Adam Dyrvig Tatt, der er chefredaktør på mediet Danwatch, blev anholdt på Christianshavn.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Benyttede mobiltelefon

Tatt har til flere medier fortalt, at han blev standset, fordi han benyttede sin mobiltelefon under kørslen.

Anholdelsen udviklede sig voldsomt og endte med, at Tatt fik peberspray i ansigtet, mens flere betjente havde fat i ham.

Den sag valgte Københavns Politi at anmelde til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

DUP er uafhængig af politiet og har blandt andet til opgave at undersøge, om politifolks adfærd er i overensstemmelse med de love og regler, som gælder.

DUP kan rejse sigtelse mod politifolk og har lovhjemmel til at foretage de efterforskningsskridt, som politiet normalt foretager i efterforskningen af straffesager.

Det sker der i sagerne

Når DUP har afsluttet en undersøgelse eller en efterforskning, sendes sagen videre til enten Statsadvokaten i København eller Statsadvokaten i Viborg, som træffer afgørelse i sagen.

Hvis politifolk har overtrådt reglerne, kan en sådan afgørelse udløse kritik, som igen kan udløse en disciplinærstraf inden for politiets eget system.

Er der tale om en overtrædelse af straffebestemmelse i lovgivningen, kan statsadvokaterne vælge at rejse tiltale og indbringen en straffesag for domstolene.

Københavns Politi vil ikke udtale sig om sagerne, så længe de behandles af DUP.



Powered by Labrador CMS