Fængslet for at kvæle skolelærerinde 

42-årig mand sigtet for at dræbe en 51-årig kvinde i Holstebro er blevet varetægtsfængslet i fire uger

Udgivet Opdateret

En mand på 42 år er af Midt- og Vestjyllands Politi blevet sigtet for drabet på en 51-årig kvinde, der onsdag blev fundet død i sit hjem i Holstebro.

Det oplyste politiet i en pressemeddelelse torsdag.

Den 42-årige er fra Holstebro og har en relation til den afdøde kvinde. De nærmere omstændigheder omkring relationen oplyses ikke.

Nægter sig skyldig

Manden blev torsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holstebro. 

Her nægtede han sig skyldig i drab, men erkender at have udøvet vold, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Avisen skriver samtidig, at det i grundlovsforhøret kom frem, at kvinden, der var skolelærer, døde ved enten kvælning eller kværkning.

Vej spærret

Manden blev i grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, oplyser anklagemyndigheden på det sociale medie X. Afgørelsen blev ikke kæret.

Politi og teknikere var onsdag massivt til stede på Lemvigvej i Holstebro.

Politiet var onsdag massivt til stede på Lemvigvej i Holstebro. 

Vejen var længe spærret af, mens politiet arbejdede i et hus og undersøgte det nærliggende område med hunde og droner. Hjemmeværnet var også til stede for at hjælpe til med afspærringen.

Mistænkeligt dødsfald

Den 51-årige kvinde blev fundet død onsdag formiddag. Den 42-årige mand blev i forbindelse med efterforskningen anholdt.

Onsdag lød det fra politiet, at kvindens dødsfald var mistænkeligt, og nu fremgår det altså, at politiet mistænker den 42-årige for at have slået kvinden ihjel.

Sigtet for manddrab

- Vi har efterforsket sagen intensivt, og den anholdte mand er sigtet for manddrab. Efterforskningen går videre, og vi har ikke yderligere kommentarer om sagen på nuværende tidspunkt, siger politikommissær Theis Thylstrup i pressemeddelelsen.

Straf for manddrab

I straffeloven skelnes der som udgangspunkt mellem to typer af drab – manddrab (§ 237) og uagtsomt manddrab (§ 241). Den primær forskel på de to typer drab er personens forsæt til at begå drabet.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Strafferammen:

Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:

Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.

I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

Kilde: Hviid Advokater
Powered by Labrador CMS