Politi: Hjemmerøver voldtog offer

Mand på 41 år nægter sig skyldig. Men dommer i Københavns Byret har varetægtsfængslet ham i 27 dage

Udgivet Opdateret

En kvinde blev i sit hjem på Amager for to uger siden udsat for både voldtægt og røveri.

Det mener Københavns Politi, der har sigtet en 41-årig mand for forbrydelsen.

I et retsmøde i byretten fredag nægtede han sig skyldig, men dommeren mener, at mistanken er begrundet og har varetægtsfængslet ham i 27 dage.

Slået i ansigtet

Forbrydelsen skal være sket 6. oktober tidligt om morgenen. 

Manden trængte ifølge sigtelsen ind i hjemmet, hvor han truede kvinden på livet og slog hende i ansigtet med knyttet næve.

Beboeren blev voldtaget, og desuden mistede hun en mobiltelefon, smykker, en lædertaske og flere andre genstande, fremgår det af politiets beskrivelse af forløbet.

Straffelovens § 216

§ 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der

1) tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller

2) skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. § 260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Stk. 2. For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.

Stk. 3. Straffen efter stk. 1 kan stige til fængsel i 12 år, hvis voldtægten har haft en særligt farlig karakter eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Stk. 4. Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.

Stk. 5. Det skal ved straffens fastsættelse i almindelighed indgå som en skærpende omstændighed, at forurettede er offer for menneskehandel.

Powered by Labrador CMS