Vil tilstå krænkelser på tusindvis af piger

Piger ned til 11 år blev lokket til at sende seksuelle billeder og forsøgt tvunget til at sende flere.

Den 32-årige brugte Snapchat til at forsøge først tvinge piger til at sælge seksuelle billeder og derefter true dem til at fortsætte.
Den 32-årige brugte Snapchat til at forsøge først tvinge piger til at sælge seksuelle billeder og derefter true dem til at fortsætte.
Udgivet Opdateret

Politiets efterforskning har vist, at en 32-årig mand flere end tusind gange forsøgte at få piger ned til 11-årsalderen til at sende seksuelle billeder og videoer af dem selv.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har fået berammet et retsmøde ved Retten i Hjørring i september, hvor det er forventningen, at manden vil tilstå i sagen.

Erkendte flere sager

Lige før jul blev manden anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. Her var han sigtet for 11 konkrete tilfælde af blufærdighedskrænkelser begået via Snapchat.

Ved den lejlighed erkendte manden sig skyldig og indrømmede samtidig, at der var flere sager, som endnu ikke havde set dagens lys. Hans eget skøn var, at der nok var tale om 50.

Den retsmødebegæringen, som anklagemyndigheden har sendt til retten forud for retsmødet i september viser imidlertid, at der er tale om 16 navngivne ofre og 1039 andre ofre.

Ville betale for billeder

De 1039 har manden ifølge sigtelsen, som fremgår af retsmødebegæringen, forsøgt at få til at sende ham seksuelle billeder mod betaling.

Pigerne var i alderen 11 til 16 år, og de afbrød alle korrespondancen med manden, lyder det i sigtelsen.

Skulle makke ret

Mandens handlinger over for pigerne var ifølge sigtelsen dels egnet til at krænke pigernes blufærdighed og dels et forsøg på at komme i besiddelse af pornografisk materiale af børn under 18 år.

I forhold til de piger, som i sagen er identificeret, beskrives det i sigtelsen, hvordan manden blandt andet skulle have truet dem til at makke ret og sende ham flere billeder, når de først havde sendt én gang.

Truede med at offentliggøre billeder

Ifølge sigtelsen skal manden have truet med at offentliggøre de modtagne billeder, hvis han ikke fik flere.

NORDJYLLANDS POLITI

Nordjyllands Politi dækker Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Jammerbugt, Vesthimmerlands, Mariagerfjord og Rebild kommuner.

Politikredsen beskæftiger cirka 850 medarbejdere – politifolk, jurister og administrativt ansatte – som døgnet rundt arbejder for, at Nordjylland skal være et sikkert og trygt sted at virke, bo og færdes.

Der bor godt 530.000 personer i alt i de nævnte kommuner (befolkningstal er pr. 2. kvartal 2023 og hentet hos Danmarks Statistik den 24. juli 2023).

Politistationer:

Nordjyllands Politi har også en landbetjent på Læsø og en afdeling ved Aalborg Lufthavn.

Kilde: Nordjyllands Politi

Sagen mod den 32-årig mand behandles 14. september ved Retten i Hjørring.

Powered by Labrador CMS