Ingeniører vil indtage direktørstolen

Ingeniører bliver i stigende grad vigtige for virksomhederne, og det giver dem en plads i ledelsen, lyder det fra Ingeniørforeningen IDA. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free
Udgivet Opdateret

Danske topjob bliver i stigende grad specialiseret, og det åbner døren for flere ingeniører i direktørjob. Det vurderer IDA.

Ingeniøruddannelserne er blandt årets helt store vindere, når det kommer til antallet af nye studerende.

Godt 5000 unge vil indenfor få uger sætte sig til rette ingeniøruddannelsernes auditorier, hvilket er en ny rekord. Det skriver Berlingske Business.

Og de ambitiøse af dem kan se frem til en karriere i direktørstolen. Topjobbene i dansk erhvervsliv bliver nemlig stadig mere specialiserede, og derfor finder flere ingeniører vej til virksomhedernes øverste lag i kransekagen.

Sådan lyder spådommen fra Ingeniørforeningen IDA.

– Vi kan se, at der tidligere var en tendens til, at der var en bølge af kandidater fra samfundsfag, som kom ind på CEO-posterne. På det område ser vi en vending. Der bliver flere ingeniører og naturfaglige i direktørjobbene. Det er ikke længere nok, at toplederen har de bløde kompetencer på plads og er generalist. Den dybe faglighed er også en nødvendig kompetence og en efterspurgt vare – og det i højere og højere grad, siger Frida Frost til Berlingske Business.

– Rollen som specialist er under kraftig udvikling, og mange af dem (ingeniørerne red.) vil blive vigtigere for virksomheden end direktøren, og de vil blive højt betalt for det, vurderer Frida Frost.

På uddannelsen som civilingeniør er optaget steget med seks procent, mens fremgangen på studiet til diplomingeniør er 11 procent.

Newspaq

Powered by Labrador CMS