Skabte monsterhit med denne guitar

Ventes at indbringe millioner

Udgivet

Til salg, vintage-guitar med dokumenteret musikalsk arv.

Mindst en ikke så omsorgsfuld ejer.

Sådan skriver reuters.com om en ganske særlig akustisk guitar, der kommer under hammeren den 12. juni hos auktionshuset Bonhams.

Guitaren har været ejet af den legendariske musiker og sanger, Eric Clapton.

Og kommentaren om den "ikke så omsorgsfulde ejer", henviser til, at Clapton har tabt cigaretgløder ned på guitaren, der har afsat mørke mærker på det fine instrument.

Lavede kanon-hit

Og guitaren brugte Clapton, da han komponerede en af de smukkeste kærligheds-ballader, der er lavet indenfor rytmisk musik, super-hittet "Wonderful Tonight".

Claire Tole-Moir fra Bonhams med den legendariske guitar, der kommer under hammeren den 12. juni i London.

Hittet fra 1977 påbegyndte Clapton, da han sad og ventede på sin daværende kæreste, Pattie Boyd, mens hun brugte ekstra lang tid på at gøre sig klar til en aften ude i byen.

 79-årige Eric Clapton købte guitaren i 1970 og solgte den igen på en velgørenhedsauktion i 1999.

Under hammeren i London

Når den kommer under hammeren i London ventes den at indbringe mellem 2,6 millioner kroner til 3,5 millioner kroner.

- Clapton er en af de største nulevende guitarister og en af de største, der har været, så det er en mulighed, der kun kommer én gang i livet for os som auktionshus og for en potentiel køber - at kunne sælge og købe en guitar fra så epokegørende et tidspunkt i Claptons karriere, som har været brugt til at komponere så stort et hit, siger Claire Tole-Moir fra Bonhams til Reuters.

Powered by Labrador CMS