100 døde og 100 forsvundet: Stort jordskred i mine

Flere end 100 minearbejdere er omkommet, mens yderligere 100 fortsat savnes efter et jordskred i det nordlige Myanmar.

I Myanmar leder man i øjeblikket efter 100 personer, der fortsat savnes efter et voldsomt jordskred. 100 meldes allerede dræbt. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Flere end 100 minearbejdere er omkommet, mens yderligere 100 fortsat savnes efter et jordskred i det nordlige Myanmar.

Håbet om at finde 100 minearbejdere, som stadig savnes to dage efter, et jordskred ramte en mine i den nordlige del af Myanmar, svinder.

Mandag formiddag dansk tid har redningsarbejdere fundet 104 lig i nærheden af minen, der ligger i den nordlige provins Kachin. Eftersøgningen blev midlertidigt stoppet søndag nat for at blive genoptaget mandag morgen, skriver Reuters

Det var et bjerg af mineaffald, som kollapsede og begravede de arbejdere, der bor i en lejr i nærheden.

Chefen for byen Hpakants administrative afdeling, Tin Swe Myint, oplyser til Reuters, at dødstallet forventes at stige de kommende dage.

»Vi ved ikke præcis, hvor mange mennesker der er begravet, da vi ikke har nogle oplysninger om de mennesker, der bor de,« fortæller han til Reuters.

Området omkring jademinen er et slumkvarter, og minearbejderne bor i hjemmelavede telte. Ifølge en minearbejder, som Reuters har talt med, ramte jordskredet omkring klokken tre om natten, da minearbejdere sov.

Om dagen leder minearbejderne efter jaderester i mineaffaldet, fordi området tæt på den kinesiske grænse er kendt for at indeholde jadesten af den fineste kvalitet.

Powered by Labrador CMS