11 mand fængslet efter stort fund af narko og våben

To af de 11 sigtede har erkendt visse af sigtelserne mod dem.

Udover hash og penge blev der også fundet en AK-47. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

1100 kilo hash, masser af kontanter og såmænd også en AK-47 er blandt de mere ekstravagante detaljer i en sag, 11 personer blev fængslet i torsdag aften. Det er efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst der fra dansk side har slået til i sagen, hvor man har samarbejdet med udenlandske politimyndigheder.

Senioranklager Maria Cingari fortæller til Newsbreak.dk, at sagen absolut ikke hører til i småtingsafdelingen.

– De 1100 kg er kun en del af det, samlet set er der tale om meget mere end det. Det er en ret stor sag, siger Maria Cingari til Newsbreak.dk.

Hun fortæller, at de fleste af de mistænkte blev anholdt på Sjælland. En enkelt blev anholdt i udlandet og en anden blev anholdt i Jylland. Anholdelserne fandt sted onsdag, og torsdag blev de sigtede fremstillet i grundlovsforhør.

De fleste nægter det meste

Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at 11 personer blev fremstillet, og at to af de sigtede til politiet har erkendt, at de handler med hash. Resten af de sigtede har overordnet set nægtet sig skyldige. De 11 blev fængslet frem til 22. november.

– Med varetægtsfængslingerne i dag har retten tilkendegivet, at man er enig med anklagemyndigheden i, at der i sagen her er begrundet mistanke om omfattede organiseret indsmugling og forhandling af hash, siger Maria Cingari i pressemeddelelsen.

Skarpladt riffel

Der blev i alt anholdt 12 personer i sagen onsdag, i alderen 32-49 år. Otte af dem blev fremstillet i grundlovsforhør sammen med tre andre, der tidligere er fængslet i sagen.

I forbindelse med politiets ransaganinger fandt man cirka 32 kilo hash, store kontante beløb i dansk valuta, og der er derudover tidligere blevet beslaglagt cirka 1100 kilo hash i sagen. Hashen vurderes til at være ikke under 55 millioner kroner værd på såkaldt gadeplan.

De anholdte er i forskelligt omfang sigtet efter straffelovens § 191 ved blandt andet at have indsmuglet og været i besiddelse af store mængder hash med henblik på videresalg. Derudover er de anholdte sigtet for at have besiddet blandt andet en skarpladt AK-47, en skarpladt pistol samt andre våben.

Powered by Labrador CMS