12 turister dræbt af politi: Forvekslet med terrorister

Egyptisk Politi kom ved en fejl til at angribe en gruppe mexicanske turister i ørkenen. Foto: Paul Prescott/Scanpix (genrefoto)
Udgivet Opdateret

12 uskyldige personer er blevet dræbt af egyptisk politi og militær, der troede, at de angreb en gruppe terrorister.

Mindst 12 turister blev dræbt herunder flere mexicanske statsborgere, da egyptiske sikkerhedsstyrker ved en fejl angreb fire biler, der angiveligt befandt sig i et afspærret militærområde i den vestlige del af landet, skriver BBC.

Yderligere ti blev såret ved angrebet. Blandt de dræbte er også flere egyptiske statsborgere.

Ifølge en erklæring fra det egyptiske indenrigsministerium var politi og sikkerhedsstyrker på jagt efter terrorister, da de stødte på turisterne, som ifølge ministeriet ikke burde have befundet sig i området. Ministeriet betegner turisternes tilstedeværelse i området som »illegal«.

»En fælles styrke bestående af politi og militær jagtede terrorister i et oaseområde i ørknen i den vestlige del af landet, da de ved en fejl angreb fire firhjulstrukne køretøjer, der tilhørte en mexicansk turistgruppe,« hedder det i erklæringen fra ministeriet.

Den enorme vestlige ørken er populær blandt turister, men også et yndet gemmested for militante.

De sårede er blevet bragt til hospitalet, og en undersøgelse af omstændighederne er sat i gang.

Den mexicanske regering har bekræftet, at to af de dræbte og fem af de sårede er mexicanske statsborgere.

Mexicos præsident Enrique Pena Nieto har fordømt episoden og forlangt en tilbundsgående undersøgelse fra den egyptiske regering.

Powered by Labrador CMS