120 ansatte bliver fyret af KMD

Omkring 120 ansatte mister jobbet hos KMD. Foto: ILAN BRENDER/POLFOTO
Udgivet Opdateret

KMD fyrer omkring 120 ansatte per 26. august på grund af hård konkurrence på markedet.

It-virksomheden KMD fyrer omkring 120 ansatte i forbindelse med en stor fyringsrunde.

De 120 ansatte vil miste jobbet per 26. august, bekræfter KMD’s pressechef, Christoffer Hellmann, over for netmediet Version2 og fortæller, at firmaets knapt 3000 medarbejdere netop har fået besked om de kommende fyringer.

Nedskæringerne rammer ifølge Version2 bredt i organisationen og sker for at holde KMD”s omkostninger nede i takt med, at konkurrencen på markedet bliver hårdere og priserne falder.

I en skriftlig kommentar udtaler KMD”s direktør, Eva Berneke, til Version2:

– KMD kan konstatere, at prissætningen i markedet fortsat skærpes. For at være en attraktiv leverandør i et marked, der netop nu – og i den kommende tid – er præget af en lang række større udbud med intens konkurrence, er det en grundlæggende forudsætning, at KMD kan matche prissætningen, siger hun.

– Den skærpede konkurrence og fortsat faldende priser i it-branchen medfører, at KMD tilpasser organisationen. Tilpasningen medfører, at virksomheden planlægger at opsige op til 120 ansatte på tværs af forretningen, siger chefen til Version2.

I løbet af 2013 gennemførte firmaet to fyringsrunder. Først blev omkring 100 ansatte afskediget, mens 244 ansatte blev skåret væk i november, hvoraf 126 ifølge Version2 valgte at fratræde frivilligt.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS