1200 mennesker siger farvel til pludselig død borgmester

Kristkirken i Tønder bymidte var fyldt op af 1200 mennesker ved Laurids Rudebecks begravelse

Udgivet Opdateret

Tønders forhenværende borgmester, Laurids Rudebeck, der døde pludseligt i sit hjem 10. maj blev i dag stedt til hvile i Kristkirken, der ligger i Tønder midtby.

Begravelsen fandt sted klokken 13.30, og 1200 mennesker var mødt op for at tage afsked med den afholdte borgmester, blandt andet prins Joachim og prinsesse Marie. Laurids Rudebecks familie havde på forhånd anmodet om, at man i stedet for blomster og kranse betænkte “Laurids Rudebecks Mindefond.”

Efter højtideligheden i kirken blev kisten ført til kirkegården ved Ribe Landevej. Deltagerne fulgte kisten til fods. I timerne efter begravelsen, fra 15-17, var der en officiel mindesammenkomst på ECCO Conference Centre Tønder.

Døden indtraf pludseligt

Dagen efter Laurids Rudebecks pludselige død udsendte Tønder Kommune en pressemeddelelse, hvor kommunaldirektør Klaus Liestmann fortalte, at han vil huske Laurids Rudebeck for at være en markant og stærk politisk leder, som ikke alle var enige med, men som alle havde stor respekt for.

– Det er karakteristisk, at der i alle kredse var respekt for hans store flid og hans evner til at formidle et godt og konstruktivt samarbejde til gavn for Tønder Kommune, udtalte Klaus Liestmann dengang til pressemeddelelsen.

Laurids Rudebeck faldt om i sit hjem tirsdag uden forudgående sygdom. Han havde haft en normal arbejdsdag, og nyheden om, at han pludseligt var faldet om i sit hjem, kom som et chok for alle.

Powered by Labrador CMS