13 anholdt i sag om bestikkelse i sundheds-væsenet

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

13 personer er tirsdag blevet anholdt i en sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte.

De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to IT-leverandører.

»Efter dagens aktion står politikredsen over for en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet,« siger politidirektør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Sagen vedrører mistanke om »uberettigede økonomiske dispositioner« i tilknytning til private IT-leverandører, som regionen har indgået aftaler med.

»Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold,« siger politidirektøren.

»Som bekendt er sager vedrørende bestikkelse sjældne i Danmark. Korruption og bestikkelse er uacceptabelt, og det er også baggrunden for, at politiet tager den konkrete sag meget alvorligt,« siger Lene Frank.

Politiet gennemførte tirsdag morgen ransagninger på 17 forskellige adresser på Sjælland. I den forbindelse er der beslaglagt IT-udstyr, der skal undersøges for, om de indeholder bevismateriale.

De 13 anholdte skal i løbet af dagen afhøres, og herefter skal politiet tage stilling til, om de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Powered by Labrador CMS