150 christiansfeldere til fest med Dronning Margrethe

Dronning Margrethe. Foto: Johannes Jansson/Wikipedia.
Udgivet Opdateret

Helt ekstraordinært får 150 borgere i Christiansfeld nu mulighed for at deltage i den officielle markering af, at Christiansfeld er udnævnt til verdensarv.

Den officielle markering med besøg af Dronning Margrethe foregår lørdag den 29. august. Og her vil de 150 borgere nu få mulighed for at sidde med i kirken.

– Christiansfeld er ikke et museum, men en levende by. Og derfor skal byens borgere også med til fest. Det er deres by, der er udnævnt. Ved folkefesten den 6. juli mødte 2000 mennesker op, og den store interesse fra byens borgere har gjort, at vi også vil give så mange som muligt mulighed for at være med til den officielle markering, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen, i en pressemeddelelse.

Dronningen deltager i andagt

Dronning Margrethe ankommer til byen klokken 13.30, hvorefter hun deltager i en andagt i Brødremenighedskirken. Her vil der være taler af borgmester, Jørn Pedersen, præst i Brødremenigheden, Jørgen Bøytler og kulturminister, Bertel Haarder.

Sådan kommer du med i kirken

For at komme med i kirken skal man møde personligt op i Søstrehuset, lørdag den 22. august mellem 10 og 14. Her skal man fremvise sit sygesikringskort med postnummer 6070. Uddelingen af adgangsbilletter foregår efter ”først til mølle” princippet, og der kan max. uddeles to billetter pr. person.

For dem, der ikke når at få billet, vil det stadig være muligt at se Dronning Margrethe. Efter andagten klokken 14.40 går Dronningen nemlig ud på Kirkepladsen, hvor hun vil afsløre symbolet på, at Christiansfeld er optaget på verdensarvslisten.

Dronning Margrethe besøger Christiansfeld fra klokken 13.30 til 16.30, og skal også se præstens private bolig og Søstrehuset. Dagen afsluttes med sønderjysk kaffebord.

Festdag i Christiansfeld

Lørdagen bliver en festdag i Christiansfeld. Ud over dronningebesøg vil byens butikker lave aktiviteter, der vil være madboder og musik i gaderne. Og så vil guider fra Christiansfeld Centeret flere steder i byen fortælle om Christiansfelds historie.

Festlighederne afsluttes på Genforeningspladsen, hvor Stig Rossen med venner, det oprindelige band fra Bamses Venner, giver gratis koncert for alle. Koncerten foregår fra 17.30-19.30.

Powered by Labrador CMS