1600 ansatte fyres: Stor supermarkedskæde lukker i Danmark

Discountkrigen har taget livet af Kiwi i Danmark.

Discountkæden Kiwi lukker i Danmark, oplyser Dagrofa. Kiwi har 103 butikker i hele landet. 30 af butikkerne laves om til Spar eller Meny, mens resten lukkes. Foto: Robert Wengler/Scanpix
Udgivet Opdateret

Discountkæden Kiwi lukker i Danmark, oplyser Dagrofa i en pressemeddelelse.

Kiwi har 103 butikker i hele landet. 30 af butikkerne laves om til Spar eller Meny, mens resten lukkes.

Omkring 1600 ansatte fyres som følge af butikslukninger, mens 800 ansatte fra Kiwis butikker kan fortsætte i Dagrofas andre butikker.

Lukning og nedlægning af arbejdspladser har været en svær beslutning, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa.

– Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtigt fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening.

Kiwi er kendt for sit grønne logo og slog sig hurtigt op i Danmark på særlige rabatter på økologiske varer.

HK: Trist

Også Kiwis kædekontor i Vejle med cirka 60 ansatte nedlægges, ligesom beslutningen medfører besparelser svarende til 30-40 stillinger i servicedelen af Dagrofa i henholdsvis Ringsted og Herning.

Mellem 144 og 216 af de ansatte i Kiwi er fuldtidsansatte, omkring 75 er deltidsansatte, og resten er unge med fritidsjob.

– Det er trist at forhandle fratrædelsesvilkår, når så stor en arbejdsplads lukker. Men vi har sammen med tillidsrepræsentanterne fået lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie. Aftalen sikrer også, at elever får tilbud om at fortsætte deres uddannelse i andre butikker, fortæller Kim Jensen, faglig chef i HK HANDEL, i en pressemeddelelse.

Medarbejderne i Kiwi er i dag blevet informeret om nedlukningen, og det forventes, at samtlige butikker er lukket til august. Indtil da vil Kiwi lukke butikkerne i puljer.

Powered by Labrador CMS