17-årig pige spredte sex-video af børn: Nu har hun fået fængselsstraf

- Jeg er glad for, at der er faldet så klar en afgørelse, siger forstander på kostskole i Gribskov.

To unge delte video og fotos af kammerater, der havde samleje – som mindreårige. Genrefoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En 17-årig pige og en 21-årig dreng er blevet kendt skyldige i henholdsvis at optage og dele børnepornografiske videoer og billeder af deres venner, der havde forskellige former for samleje. Delingen er blandt andet foregået på kostskolen Havregården i Gribskov.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis på sin hjemmeside SN.dk onsdag.

Den 21-årige dreng optog videoer og tog fotos af to unge under 18 år, som havde samleje i forbindelse med et festligt arrangement. De to unge anede ikke, at de var blevet optaget eller fotograferet.

Sendt vidt og bredt

Helt galt gik det, da drengen valgte at dele video og billeder til den 17-årige også dømte pige, der ligeledes var en del af det festlige arrangement. Hun valgte nemlig at videresende de ømtålelige elementer til en kammerat, der som hun var elev på kostskolen Havregården.

Kammeraten gjorde dog det fornuftige og valgte at anmelde forholdet, skriver avisen.

Retten i Helsingør har nu idømt den 21-årige dreng og den 17-årige pige ti dages betinget fængsel. Dommen glæder forstanderen på Havregården, Morten U. Jørgensen:

– Jeg er glad for, at der er faldet så klar en afgørelse. Vi skal vise, at vi og samfundet reagerer meget voldsomt på det her, siger Morten Ulrik Jørgensen.

Han håber, at dommen kan være med til at understrege over for unge, at deling af krænkende billeder er en alvorlig forbrydelse.

Powered by Labrador CMS