17-årige Natascha døde: Fører fik fængselsstraf

Føreren af bilen, der forulykkede den 10. marts 2019, er blevet dømt for uagtsomt manddrab.

Udgivet Opdateret

Hvad der egentlig skulle have været en tur på McDonalds for en gruppe unge, udviklede sig til noget, der var meget værre.

Bilen, hvor i den 17-årige Natascha Arrild og hendes dengang 20-årige ekskæreste sad i, forulykkede. Det resulterede i, at begge blev slynget ud af bilen. Senere døde den 17-årige af sine kvæstelser.

Artiklen fortsætter efter videoen

Tirsdag blev den nu 21-årige fører af bilen dømt for uagtsomt manddrab, skriver Ekstra Bladet.

Fængselsstraf til fører

Den 21-årige fører af bilen, der den 10. marts 2019 forulykkede i en lille landsby tæt ved Køge, blev tirsdag idømt tre måneders ubetinget og et års betinget fængsel efter ulykken, der dræbte passageren den kun 17-årige Natascha Arrild.

Desuden blev føreren, der var Natascha Arrilds ekskæreste, også frakendt førerretten i tre år.

Han blev kendt skyldig i grov hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab i skærpende omfang.

Den 21-årige har igennem sin advokat bedt om betænkningstid til at beslutte, hvorvidt dommen skal ankes.

Vidne afslører ræs

Det, der var med til at fælde dommen, var vidneudsagn fra de to venner, der kørte bag bilen, som den 21-årige førte.

De forklarede, at de og den 21-årige havde en aftale om at køre om kap igennem landsbyen. Selv om hastighedsgrænsen var på 50 kilometer i timen, vurderede den ene af vidnerne, at den 21-årige kørte omkring 120 kilometer i timen.

Da ulykken skete oplyste Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.dk, at en bilinspektør var sat til at undersøge uheldsstedet samt bilen for at vurdere, hvor høj hastighed bilen forulykkede med. I retten kom det frem, at det ikke havde været muligt, fordi bilen kolliderede med flere træer.

Den 21-årige blev desuden dømt for at have en mindre mængde kokain på sig.

Nataschas fatale skader

For den 21-årige fører af bilen medførte ulykken, hvor bilen skred ud, ramte flere træer og trillede rundt, ikke alvorlige skader.

Men for den 17-årige passager Natascha Arrild blev det fatalt.

Hun blev slynget ud af bilen og var bevidstløs med det samme. Hun blev fløjet på Rigshospitalet, hvor hendes forældre Anja og Jes overværede hendes situation.

– Efter et par timer kommer der en læge, der fortæller, at Nataschas skader ikke er forenelige med at leve. Der får vi lov at se hende, og hun bliver ført fra traumecentret og op på intensiv, fortalte Anja Arrild til Newsbreak.dk få dage efter ulykken.

Desværre var skaderne på hendes kranie og hjerne så alvorlige, at forældrene måtte beslutte at slukke for den maskine, der holdt deres datter i live.

Datteren hjalp andre

Midt i sorgen kunne forældrene dog klynge sig til, at Natascha – på trods af sin alvorlige situation – kunne hjælpe andre.

Flere af hendes organer blev doneret væk.

Forældrene fik bagefter at vide, at Natascha Arrilds organer ville være med til at hjælpe mindst seks personer.

Powered by Labrador CMS