18-årig kvinde død: Indtog ukendt narkotika og blev hasteindlagt

Den 18-årige kvinde, der lørdag morgen blev indlagt og meldt i livsfare efter indtagelse af narkotika, er død.

Udgivet Opdateret

Opdatering 19. februar 2018: Vi kan se, at denne artikel lige nu deles på de sociale medier. Vi gør for god ordens skyld opmærksom på, at artiklen er et år gammel (udgivet 18. februar 2017).

Den 18-årige pige, som tidligere lørdag morgen blev meldt i livsfare efter at have indtaget et endnu ukendt stof, er nu død. Det meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politiet ved ikke, hvilken form for narkotika, pigen har taget. Det var familiemedlemmer til den 18-årige, der kontaktede politiet lørdag morgen klokken 08.20, fordi pigen var bevidstsløs efter at have festet med venner i løbet af natten til lørdag. Hun var blevet indlagt på hospitalet kort forinden opkaldet til politiet, fordi de pårørende fik nys om, at pigen kunne have taget narkotika.

– Vi får det oplyst, at den unge pige har været på en adresse, hvor en gruppe unge mennesker har hygget sig – blandt andet med det her narkotika, sagde Ole Aamann, vagtchef ved politikredsen, tidligere til Newsbreak.dk. Han stod bag den oprindelige advarsel, hvor han oplyste, at de her farlige piller er i omløb.

Ransagning

Politiet sender aktivt repræsentanter ud til den pågældende adresse, hvor disse får kontakt til nogle unge mennesker på stedet, der ikke er videre meddelsomme. Af samme grund ved politiet heller ikke, hvor pillerne kommer fra.

– Men de siger, det er ecstasy. Vi får så fat i et par af de her piller – som du kan se på billedet. Vi har ikke selv fået dem testet endnu , så vi kan ikke være sikre på, hvad det præcis er, siger Ole Aamann til Newsbreak.dk.

Ecstasypiller har de seneste år gennemgået en udvikling, der betyder, at der ofte er proppet alverdens forskellige slags ulovlige kemikalier og stoffer i. Derfor er det også uvist, hvad pigen reelt er død af.

Ingen personer er anholdt i sagen.

Ecstasy

Ecstasy holdt for alvor sit indtog i Danmark i 1990’erne, hvor det især var populært i technomiljøerne, men siden har brugen bredt sig til andre grupper og miljøer.

Det aktive stof er MDMA, men ofte indeholder pillerne eller pulveret andre stoffer – som regel amfetamin eller koffein.

Ifølge en rapport fra Sundhedsstyrelsen fra 2012 ligger renheden af MDMA pulver og krystaller i Danmark mellem 15 og 90 procent med et gennemsnit på 75 procent. Det fremgår af sundhed.dk.

Den svingende renhed betyder, at det kan være svært at vide, hvor meget af stoffet man indtager.

Desuden er der af og til blandet det yderst farlige stof Para-MethoxyAmphetamine – PMA – i pillerne.

En af farerne er, at PMA ikke virker ligeså hurtigt som MDMA, når man har taget det, og det fører til, at folk finder på at tage en ekstra dosis.

Da PMA er væsentlig mere giftigt end MDMA, har det ført til en række dødsfald – blandt andet i Storbritannien, advarer sundhed.dk

Powered by Labrador CMS