200.000 får vigtig besked i e-Boks

Nogle virksomheder skal være særligt opmærksomme, inden de udskyder betaling af skatter for juli og august

Udgivet Opdateret

Er du virksomhedsejer, og ønsker du at vente med at betale A-skat og AM-bidrag for juli og august? Så er det nu, du skal holde øje med din indbakke.

Skattestyrelsen vil således sende et brev til knap 200.000 virksomheder med vejledning om, hvordan man benytter sig af aftalen, der er en del af Folketingets inflationshjælpepakke i februar.

Kan udskyde

- Det er ikke nødvendigvis alle virksomheder, der kommer til at gøre brug af hjælpen, men vi skriver ud til alle berørte virksomheder, så de vejledes bedst muligt, siger Sune Thvilum-Kannegaard, underdirektør i Skattestyrelsen.

Ordningen betyder, at virksomheder kan vælge at udskyde indbetalingen af A-skat og AM-bidrag for juli og august i enten tre en halv eller seks måneder.

Skal hjælpe presset økonomi

Af den grund kan virksomheder vælge at betale i enten oktober/november eller i februar 2024. Indberetningen til styrelsen skal stadig ske til den oprindelige frist.

- Inflationshjælpen er vedtaget for at hjælpe virksomhederne gennem en periode, hvor økonomien fortsat kan være presset som følge af stigende priser på varer, siger Sune Thvilum-Kannegaard.

Bliver anvendt til at dække gæld

Virksomheder, der ikke ønsker at udskyde betalingen, skal blot indberette og betale skatterne til den oprindelige betalingsfrist, lyder det fra styrelsen.

- De virksomheder, der ønsker at vente med at betale, skal være særligt opmærksomme, påpeger underdirektøren.

- En indbetaling før den udskudte frist kan ikke målrettes betaling af A-skat eller AM-bidrag, og man risikerer, at indbetalingen i stedet bliver anvendt til at dække anden gæld, hvis der er sådan en, siger han.

Vær opmærksom

Af den grund er der god grund til at være opmærksom på, hvad man har af øvrige udestående på sin virksomheds skattekonto, fortæller styrelsen.

Alle indbetalinger vil ifølge reglerne på området blive anvendt til at dække den ældste gæld først.

Kontakt skat

Ønsker man at udskyde sin betaling, men stadig betale inden de nye frister, opfordrer Skattestyrelsen til, at man kontakter den.

- Det er for at sikre os, at pengene ryger det rigtige sted hen, siger Sune Thvilum-Kannegaard.

Brevene har til formål at give en stor del af landets virksomheder besked om, at man kan vælge at udskyde indbetalingerne af A-skat og AM-bidrag for juli og august. (Arkivfoto).
Brevene har til formål at give en stor del af landets virksomheder besked om, at man kan vælge at udskyde indbetalingerne af A-skat og AM-bidrag for juli og august. (Arkivfoto).

AM-Bidrag

Arbejdsmarkedsbidraget er en skat på 8 %, som pålægges al arbejdsindkomst i Danmark uden fradrag af nogen art. Af samme grund omtales den ofte som bruttoskat. Den blev indført som følge af skattereformen, der blev vedtaget af Folketinget i 1993, med virkning fra 1994.

Kilde: Wikipedia

Udbetalingsgrænsen på skattekontoen kan ikke hæves over den gældende grænse på 200.000 kroner.

Powered by Labrador CMS