21-årig sætter ild til sig selv: 27 såret i bankbrand

En 21-årig mand satte ild til sig selv ved en hæveautomat i en bank. Næsten 30 mennesker blev såret i branden.

Udgivet Opdateret

27 mennesker er blevet såret – heraf seks alvorligt – i en brand i Commonwealth Bank i Melbourne. Branden startede efter en mand satte ild til sig selv fredag. Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

Gerningsmanden siges at være en asylansøger fra Myanmar, der er kommet til Australien. Han er blevet set på overvågningskamera med en dunk fyldt med væske. Få minutter senere hældte han brandstof over sig selv og satte ild til sig selv i indgangen. Herefter løb han ind i banken og sprøjtede benzin på gulvtæppet kort efter. Det skriver Daily Mail.

– Det her barn kommer løbende ud, helt brændt, skrigende med hud der falder af, blod over det hele, fortæller vidnet Ash Atkin-Fone.

Folk blev båret fra banken på Springvale Road på bårer, mens paramedicinere og brandmænd behandlede mere end et dusin mennesker på fortorvet. Reddere har behandlet 27 mennesker på stedet, heriblandt manden der er mistænkt for at have startet branden.

“Jeg troede, det var et biluheld”

Gerningsmanden, der på mirakuløs vis har overlevet, er blevet sendt på hospitalet i alvorlig tilstand med politibevogtning. Fem af de mennesker, der var inde i banken under branden, lider af alvorlige forbrændinger. De er blevet sendt på samme hospital som gerningsmanden, hver i alvorlig tilstand.

21 andre mennesker, heriblandt tre børn, blev behandlet for røgforgiftning. Alle blev sendt på hospitalet for behandling. Adam Coulshed, en lokal bygningsarbejder som var på den anden side af vejen fra banken, siger der var et højt brag fulgt af sorte søjler af røg.

– Jeg troede, det var et biluheld, siger han.

Han siger, hans kollega hjalp med at slukke branden sammen med en butiksmedarbejder i en butik ved siden af banken.

– Det var bare sort, og der var mennesker med blod som kom ud af banken, siger han.

Vejen lukker ned

Eric Fleuriot  var på den lokale togstation, da flere politibiler kom fræsende forbi.

– Det er forfærdeligt. Jeg kan ikke tro det, siger han.

I en udtalelse siger Commonwealth Bank, at deres responshold arbejder sammen med redningsfolkene.

– Vi kan bekræfte, at der har været en hændelse ved vores afdeling i Springvale i dag. Vores første prioritet er sikkerheden for vores ansatte og kunder. Derfor vil afdelingen forblive lukket resten af dagen. Vores responshold er på stedet og arbejder tæt med de lokale myndigheder og beredsskabstjennester.

Et stykket af Springvale Road er blevet lukket i begge retninger.

Powered by Labrador CMS