25-årig tiltalt for 39 gange uagtsomt manddrab

De 39 personer blev fundet døde onsdag.

De mange døde blev fundet bag i en lastbil. Chaufføren er tiltalt i sagen. Foto: Scanpix.
De mange døde blev fundet bag i en lastbil. Chaufføren er tiltalt i sagen. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

25-årige Maurice Robinson fra Nordirland er tiltalt for 39 tilfælde af uagtsomt manddrab. Det oplyser politiet i Essex i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet blev Maurice anholdt umiddelbart efter, at de 39 personer blev fundet døde i lastrummet til den lastbil, han kørte i.

Artiklen fortsætter under videoen

Lastbilen blev stoppet onsdag i Essex, og her fandt man de 39 lig.

Efter anholdelsen af Maurice fulgte der yderligere tre anholdelser, men ifølge politiet er de tre andre personer løsladt igen.

Der er tale om en 38-årig mand, en 38-årig kvinde og en 46-årig mand, der alle blev anholdt fredag. De er alle mistænkt for at have forbindelse til sagen, der ifølge politiet handler om menneskesmugling.

Blodige aftryk

Maurice Robinson bliver stillet for en dommer mandag. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab, hvidvask af penge, menneskehandel og forsøg på at bistå til ulovlig indvandring.

Flere britiske medier, herunder Metro, skriver, at der blev fundet blodige håndaftryk i det rum, de 39 personer blev fundet døde i.

Ifølge politiet er de 39 personer fortsat ikke identificeret, men det har høj prioritet hos politiet i Essex.

I pressemeddelelsen skriver politiet, at der er indsamlet 500 koster fra de 39 lig, herunder telefoner, hvis indhold man vil forsøge at få adgang til, i arbejdet med at identificere de mange døde.

Der var intet at gøre

Ved fundet af lastbilen i et industriområde i Grays øst for London blev ambulancer tilkaldt, men alle 39 personer var allerede døde. Ifølge politiet menes ofrene at være kinesiske statsborgere.

Nyheden om de fundne lig har vakt forfærdelse i Kina, som har reageret ved at kræve “strenge straffe” til dem, som er involveret i sagen.

Den kinesiske ambassade i London siger, at den har sendt et team til Essex.

I en årrække har illegale immigranter forsøgt at nå til Storbritannien skjult i lastbiler – ofte fra det europæiske kontinent. I 2000 blev 58 kinesere fundet døde i en lastvogn med tomater i Dovers havn.

Den kinesiske avis The Global Times, som udgives af kommunistpartiet i Beijing, skriver i en lederkommentar fredag, at Storbritannien har en del af skylden for tragedien.

Powered by Labrador CMS