25 millioner til hurtigere svar på kræft

Arkivfoto: Colourbox (modelfoto)
Udgivet Opdateret

Regionsrådet har netop bevilliget penge til indkøb af apparatur og andet udstyr, så kræftpatienter kan blive undersøgt hurtigere

Ultralydsapparater, digital mikroskopiteknik, der giver hurtigere svar på kræftprøver, og en ny såkaldt kolostopisøjle, der bruges til at undersøge for kræft i tarmsystemet – det er blot et lille udvalg af det udstyr, som hospitaler i Region Hovedstaden nu kan indkøbe til brug for patienter, som skal undersøges og behandles for kræft.

Regionsrådet har netop bevilliget 25 millioner kroner til indkøb af nyt apparatur og andet udstyr. Pengene skal være med til at sikre, at regionen overholder sin politiske målsætning om, at 90 procent af pakkeforløbene for lungekræft, tarmkræft, hoved-halskræft, brystkræft og prostatakræft gennemføres i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalede forløbstider.

– Når man som menneske har opsøgt sin læge pga. af smerter eller symptomer, der måske kan skyldes kræft, så befinder man sig ofte i en krise af tvivl og bekymring, der også smitter af på familie og venner. Derfor er det vigtigt at få hurtigt svar på, om man har sygdommen eller ej, så man kan komme videre med sit liv eller komme i gang med behandling. Hurtig udredning og behandling af mennesker med kræft har en høj prioritet her i regionen, og selv om vi allerede har gode forløbstider på kræftområdet, skal vi altid spørge os selv, om vi kan gøre det bedre, siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det er Region Hovedstadens hospitaler, der har været inde over forløbet og fremlagt, hvad der skal til for at give en hurtigere og bedre kræft-behandling. Her var det netop mere og bedre udstyr, der var i fokus.

Powered by Labrador CMS