25 styk på under en uge: Bølge af bilbrande hærger i København

I København er der fortsat problemer med biler og andre køretøjer, der bliver sat i brand.

Der har igen været påsat bilbrande i København i nat. Billedet her er fra Sverige, der også døjer med påsatte bilbrande. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Der har igen været påsat bilbrande i København i nat. Billedet her er fra Sverige, der også døjer med påsatte bilbrande. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Udgivet Opdateret

Natten til tirsdag blev tre knallerter og en bil brændt af i København. De to episoder er blot flere i rækken af lignende tilfælde af påsatte brande, der de seneste dage har plaget landets hovedstad.

Københavns Politi oplyser til Newsbreak.dk, at der er blevet sat ild til biler 12 forskellige steder siden fredag. 25 køretøjer er blevet antændt, der er gået ild på yderligere 11, og der har også været et enkelt mislykket forsøg, hvor ilden heldigvis ikke fik ordentligt fat.

Leder af afdelingen for personligfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen, fortæller til Newsbreak.dk, at det, der går for sig i København, går langt ud over gennemsnittet af bilbrande, man er vant til i byen.

– Det er derfor, vi har lavet en operativ indsats. Det er derfor, vi har patruljer i gadebilledet om natten, siger Jens Møller Jensen.

Det ekstra mandskab, der er sat på sagen, har dog ikke haft held til at anholde nogle mistænkte endnu, men Jens Møller Jensen fortæller, at der arbejdes på sagens opklaring på to fronter.

Foruden det ekstra mandskab, der om aftenen er ude og holde øje med gader og stræder, kører der også en traditionel efterforskning, hvor politiet har mandskab til at komme tættere på en eller flere personer, der står bag de mange brande.

Mistanke om serieforbryder

Jens Møller Jensen holder kortene tæt ind til kroppen, men han oplyser dog til Newsbreak.dk, at der er et eller andet ved de mange brande, der taler for, at samme gerningsmand går igen og igen.

– Det drejer sig om måden, det sker på. Men det er ikke noget, jeg vil udtale mig om, siger Jens Møller Jensen til Newsbreak.dk.

De mange brande er blevet påsat primært omkring Christianshavn og på Amager, omend der derudover har været enkelte tilfælde af brande spredt rundt omkring i byen. Brandene har stået på i flere dage.

– Det er foregået fra 18. august ved midnatstid og frem til tirsdag morgen klokken 05.00, fortæller Jens Møller Jensen.

Powered by Labrador CMS