26-årig kørte rundt med pistol: Ville forsvare sig mod bande

En 26-årig mand fra Fyn er tirsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger for at være i besiddelse af to skarpladte pistoler.

En 26-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter politiet fandt en skarpladt revolver og ditto pistol i hans besiddelse. Genrefoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Natten til tirsdag stoppede Fyns Politi en bil i Bolbro ved Odense i en rutinekontrol. Det viste sig at være en ganske god ide, for bag i bilen lå en skarpladt pistol. Det oplyser Fyns Politi til Ritzau. Den ulovlige pistol tilhørte en 26-årig mand, der også viste sig at have en skarpladt revolver liggende derhjemme.

Den 26-årige blev derfor anholdt, og tirsdag eftermiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. Her erkendte han, at han havde været i ulovlig besiddelse af de to skydevåben, og han blev varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Ville forsvare sig

Anklager Christian Nielsen oplyser til Ritzau, at den 26-årige havde en helt bestemt årsag til at have de ulovlige våben.

– Han forklarede, at han havde anskaffet våbnene for at kunne forsvare sig selv. Han havde et udestående med nogle bandemedlemmer. Men det ville han ikke nærmere ind på, siger han til Ritzau.

Anklageren oplyser videre, at den 26-årige også er sigtet for at have kørt bil uden kørekort, og at der kan komme endnu flere sigtelser mod ham.

Den 26-årige står til en dom på minimum et års fængsel, hvis han kendes skyldig i en retssag.

 

Powered by Labrador CMS