3F: Ryanair-ansatte bor på camping i Frankrig

Ryanair-ansatte bor på en campingplads i Frankrig, skriver 3F. Arkivfoto: Ryanair
Udgivet Opdateret

Ryanair indlogerer ansatte på franske campingpladser for at forhindre, at de ansatte får bopælsadresse i landet med medhørende rettigheder.

Mens Ryanair sender masser af mennesker på ferie, er en del af deres deres ansatte i Frankrig sendt på permanent ferie på campingplads. Når Ryanair får de ansatte til at bo på en campingplads, har de ikke adresse i Frankrig. Dermed omgår Ryanair pligten til at betale de franske sociale bidrag og skat. Det fremgår af et tv-indslag fra den franske tvstation Francetv, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge tv-stationen har økonomisk stramninger betydet, at Ryanair har reduceret opholdsudgifterne for sit personale. For eksempel ved at overtale sine besætningsmedlemmer til at bo på en campingplads i nærheden af Marseille-Marignane lufthavnen.

Cirka 50 piloter og andre besætningsmedlemmer er indkvarteret på campingpladsen. Tv-stationen har forsøgt at få kommentarer, men de ansatte ønsker ikke at tale om emnet af frygt for sanktioner.

Det er et valg, der ifølge den franske pilotfagforening også gør det muligt for Ryanair at omgå den franske arbejdsmarkedslovgivning.

– Vores folk på Marseille-basen, som er en midlertidig sommerbase, får alle betalt boligtilskud og de kan frit frit vælge, hvordan og hvor de bruger disse godtgørelser. De foretrækker hovedsagelig overnatning i lejligheder, men nogle vælger også sommerboliger. Det er helt deres eget valg, siger Elina Hakkarainen, Ryanairs talsperson i Skandinavien.

Hun påpeger, at da Marseille-basen kun opererer midlertidigt, betaler alle Ryanairs folk i Marseille, hvoraf de fleste er fra Storbritannien, deres skat og sociale afgifter i Storbritannien.

 

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fagbladet 3F ****

 

Powered by Labrador CMS