47-årig kvinde dør i lufthavn efter genoplivningsforsøg af betjent

Nu er Den Uafhængige Politiklagemyndighed gået ind i sagen.

Udgivet Opdateret

Søndag aften døde en 47-årig kvinde efter en flyvetur og et genoplivningsforsøg i Københavns Lufthavn.

Og da den person, der forsøgte at give kvinden førstehjælp var en betjent, er DUP, Den Uafhængige Politiklagemyndighed, nu gået ind i sagen.

29. oktober om aftenen ankommer kvinden med fly til Københavns Lufthavn.

Her får hun det pludselig mere og mere dårligt i indrejseområdet. Og det er her, betjenten træder til og giver altså førstehjælpen.

Efterfølgende overtager lægefagligt personale den livreddende førstehjælp på kvinden, som senere blev indbragt til hospitalet. Kvinden blev her erklæret død.

I politiets varetægt

Nu er DUP altså i gang med efterforskning af sagen.

– Det sker fordi, kvinden i den periode, hvor genoplivningsforsøget var i gang, på en måde var i politiets varetægt, oplyser DUP til Newsbreak.dk.

47-årig kvinde, der senere afgik ved døden, havde i Københavns Lufthavn forinden kortvarigt været i kontakt med politiet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, (Politiklagemyndigheden) varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Politiklagemyndigheden efterstræber at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede og arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste, men i sandhedens tjeneste. Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

Kilde: Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Kvinden var dansk og de pårørende er underrettet om hendes død.

Powered by Labrador CMS