67-årig tiltalt for grufulde overgreb på børn

Manden risikerer forvaring, skulle han blive dømt efter anklagerens ønske.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale i en omfattende sag om overgreb mod børn. Foto: Colourbox/Free
Udgivet Opdateret

En 67-årig mand er blevet tiltalt for at voldtage en af sine små døtre og for live via internettet at overvære og instruere voldtægt af børn helt ned til tre år. Det skriver Viborg Folkeblad.

Manden blev anholdt 23. marts 2017, og 10 måneder siden er sagen klar til at komme for retten.

Straffeloven § 70

§ 70. En person kan dømmes til forvaring, hvis

1) han findes skyldig i drab, røveri, frihedsberøvelse, alvorlig voldsforbrydelse, trusler af den i § 266 nævnte art eller brandstiftelse eller i forsøg på en af de nævnte forbrydelser, og

2) det efter karakteren af det begåede forhold og oplysningerne om hans person, herunder navnlig om tidligere kriminalitet, må antages, at han frembyder nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed, og

3) anvendelse af forvaring i stedet for fængsel findes påkrævet for at forebygge denne fare.

Stk. 2. En person kan endvidere dømmes til forvaring, hvis

1) han findes skyldig i voldtægt eller anden alvorlig seksualforbrydelse eller i forsøg herpå, og

2) det efter karakteren af det begåede forhold og oplysningerne om hans person, herunder om tidligere kriminalitet, må antages, at han frembyder væsentlig fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed, og

3) anvendelse af forvaring i stedet for fængsel findes påkrævet for at forebygge denne fare.

Viborg Folkeblad skriver, at anklageskriftet rummer 74 alvorlige punkter, og anklageren kræver da også, at manden bliver idømt forvaring. Bliver manden dømt efter den paragraf i straffeloven, risikerer han at sidde indespærret resten af sit liv.

Til Viborg Folkeblad fortæller Christian Toftemark Jørgensen, der er efterforskningsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, at sagen er meget alvorlig.

Voldsommt at se på

Anklageskriftet har været 10 måneder undervejs, og i den tid har politiet haft betjente til at se videomateriale igennem. Alt, der er blevet beslaglagt, er blevet gennemgået. Betjente, der har haft den opgave, bliver tilbudt psykologisk hjælp efterfølgende.

– I forhold til belastningen er lige netop videomaterialet klart noget af det, der belaster mennesker hårdest. Vi plejer at anbefale, at man i videst mulig udstrækning gennemser sådan noget her uden lyd, for lyd forankrer sig i kroppen. Specielt – undskyld mig – hvis det er med børn, der græder, siger Christian Toftemark Jørgensen til Viborg Folkeblad.

Læs hele historien i Viborg Folkeblads dækning af sagen, blandt andet i artiklerne “Lokal mand anklaget for sex-misbrug af små børn” samt “Pædofil-sag er ‘i den øverste kategori’ herhjemme”.

Powered by Labrador CMS