83 procent af katte-ejere kan få kæmperegning

En katteforsikring kan vise sig at være en god ide.

Udgivet Opdateret

Katteforsikring. Ja, det findes faktisk.

Det er lovpligtigt at have sin hund forsikret. Men vidste du, at det også er muligt at forsikre sin kat?

Og det kan rent faktisk godt betale sig – eller kan det gå hen og blive rigtigt dyrt.

En ulykkes- og sygeforsikring kan altså vise sig at være en god ide.

– Når man fravælger at ulykkes- og sygeforsikre sin kat, så kan man ende i et dilemma, hvis katten pludselig bliver syg og har brug for hjælp. Måske er der ikke økonomi til at betale en dyrlæge, og så kan man blive tvunget til at vælge aflivning, fortæller skadedirektør Per Haulund fra GF Forsikring i en pressemeddelelse.

367.000 danske familier har i alt 646.000 katte, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Der kan være stor forskel på, hvordan man har kat. Nogle har et meget tæt forhold til katten og vil gøre alt for dens ve og vel. Andre derimod er mere nøgterne og tænker måske, at hvis den kommer til skade, så må den aflives.

Fravælger katteforsikring

Undersøgelsen, som det kundeejede forsikringsselskab har fået foretaget af Megafon, viser, at 50 procent af katteejerne fravælger forsikring, fordi de synes, det er unødvendigt.

24 procent synes, at det er for dyrt, og de resterende i undersøgelsen kendte ikke til muligheden for katteforsikring eller har ikke et selskab, der tilbyder sådan forsikring.

Både indekatte og udekatte kommer til skade

Udekattes typiske skader er bidsår og trafikskader, men ofte ved man ikke, hvad årsagen er, når katten kommer skadet hjem. Operation af benbrud kan løbe op i 9000-10.000 kroner Et bidsår kan måske kræve antibiotika og anlæggelse af dræn.

Indekatte kan for eksempel falde ud af vinduet, og her kan operation blive en bekostelig affære. Derudover døjer mange indekatte med livstilsygdomme, som eksempelvis sukkersyge, fedtlever og forhøjet stofskifte.

Undgå økonomiske overraskelser

Nogle familier har mulighed for at hente de nødvendige penge ud af husholdningsbudgettet, hvis katten pludselig har behov for dyrlægehjælp, men det er også muligt at indregne en forsikring i budgettet og på den måde undgå ubehagelige overraskelser, hvis det går galt.

Forbrugerrådet Tænk har netop undersøgt katteforsikringer hos otte forskellige selskaber.

– Det er ærgerligt, hvis man skal fravælge dyrlæge, fordi pengepungen siger nej. Men Forbrugerrådets nye test viser, er det muligt at få en billig og god katteforsikring, så man slipper for at havne i den situation, slutter Per Haulund fra GF Forsikring.

Du skal også være opmærksom på at lade din kat løbe frit omkring. Det er faktisk ikke helt lovligt – og kan koste den livet.

Undersøgelse, katteforsikring

  • Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet MEGAFON med medlemmer af MEGAFON-panelet som en ren internetundersøgelse
  • Der er i alt lavet 1048 besvarelser med danskere i alderen 18+ år i perioden 8.-11. marts 2019

Det kan du læse mere om i artiklen ‘Løse katte’.

Powered by Labrador CMS