86-årig sultede sig selv ihjel

Udgivet Opdateret

En 86-årig kronisk syg og smerteplaget kvinde afsluttede sit eget liv ved at stoppe med at spise og drikke

Den 86-årige britiske kvinde Jean Davies har sat gang i debatten om aktiv dødshjælp i England, efter hun sultede sig selv ihjel, skriver blandt andre The Independent.

Jean Davies døde den 1. november, efter at have sultet i fem uger og have tørstet sig selv i to uger.

Hun var en fortaler for at gøre aktiv dødshjælp lovligt, og hun valgte at sulte og tørste sig selv, fordi hun selv mente, at alle andre mulige metoder at afslutte sit liv på enten ville være ulovlige eller ville kræve, at hun tog til en selvmordsklinik i Schweitz, og hun ønskede at dø i sit eget hjem.

Jean Davies var ikke dødeligt syg, men led af flere kroniske sygdomme og skavanker – blandt andet rygsmerter og besvimelsesanfald – der gjorde hendes liv besværligt og smertefuldt.

– Det er helvede. jeg kan ikke fortælle dig, hvor hårdt det er. Du ville ikke beslutte dig for det her, hvis du ikke troede, at dit liv ville blive meget dårligt. Det er uudholdeligt, sagde hun inden sin død til Sunday Times.

Jean Davies’ fire børn og to børnebørn støttede angiveligt op om hendes beslutning og handlinger.

For nylig gik en anden historie om aktiv dødshjælp verden rundt. Det var da en ung, amerikansk mor fortalte om, at hun planlagde sit selvmord den 1. november.

Powered by Labrador CMS