Aarhus Airport: Bedre end budget i første halvår

Aarhus Airport har opnået et bedre resultat i første halvår end budgetteret. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

På trods af, at passagertallene er faldet en smule, betyder store omkostningsreduktioner, at Aarhus Airport har opnået et bedre resultat i første halvår end budgetteret. Direktionen arbejder hårdt på den plan, som skal sikre østjyderne en kommercielt bæredygtig lufthavn i fremtiden.

Aarhus Airport ejes i fællesskab af Favrskov, Norddjurs, Randers, Syddjurs og Aarhus Kommuner, og lufthavnens bestyrelse har tidligere i år igangsat en strategisk drøftelse af lufthavnens fremtidsmuligheder med afsæt i en række analyser af lufthavnens drift og potentiale.

Formålet med dette arbejde er at sikre, at det østjyske erhvervsliv og beboerne i Østjylland også i fremtiden har en god og kommercielt bæredygtig lufthavn. Direktionen i Aarhus Airport arbejder i øjeblikket på dette strategimateriale, samt en investeringsplan, som vil blive fremlagt for bestyrelsen i løbet af efteråret.

I færd med at knække koden

Der er i dag holdt bestyrelsesmøde i Aarhus Airport A/S, og lufthavnsdirektør Peter Høgsberg udtrykker i den forbindelse stor tilfredshed med resultatet for første halvår:

– Resultatet indikerer, at vi er ved at knække koden. Vi følger planen, og det er dejligt fortsat at have bestyrelsens opbakning til det arbejde, vi er i fuld gang med. Det er afgørende, at lufthavnens direktion har fået og får den arbejdsro, vi har brug for, til at færdiggøre en robust forretningsplan for fremtiden, forklarer han.

Målet med den nye strategi- og investeringsplan er, at den skal godkendes af lufthavnens bestyrelse, så byrådene i de fem ejerkommuner kan tage stilling til behovet for yderligere økonomisk indskud i lufthavnen.

Powered by Labrador CMS