Aarhus-forstad udsat for uhyggeligt hærværk: -Det er en speciel sag

Der bliver kastet søm i indkørsler og på vejene i Risskov ved Aarhus.

Udgivet Opdateret

Risskov. For mange lugter navnet af penge, store huse og private strande.

Men nu er idyllen i den aarhusianske forstad krakeleret: En eller flere vandaler har ved mere end 13 tilfælde smidt søm i beboernes indkørsler og på vejene.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det var et opslag i den lokale Facebook-gruppe, der fik sagerne til at eskalere. Eller i hvert fald kendskabet til dem.

I alt 13 forskellige personer fortæller i opslaget, at de har fundet søm rundt omkring i deres lokalområde. På listen er blandt andet Blåmunkevej, Jasminvej og Østre Strandalle.

– Jeg synes ikke, det er en drengestreg. Det her går langt over stregen, når det går hen og ligner decideret hærværk, siger Jacob Munkholm Jensen, der er en af de personer, der har været ramt af hærværket, til avisen.

Det fremgår af opslag i gruppe, at både biler og cykler er punkteret efter at have kørt over nogle af de mange søm.

Politiet tager det alvorligt

Ifølge Aarhus Stiftstidende har Østjyllands Politi de seneste uger modtaget tre anmeldelser om søm-problemerne i Risskov.

De anser det som hærværk og forsikrer, at man tager det alvorligt.

– Det er ikke drengestreger. Når vi ser, at der kommer tre anmeldelser på så kort tid med samme forløb, så behandler vi det som hærværkssager, siger vicepolitiinspektør Martin Rasmussen til Aarhus Stiftstidende.

– Men det lader til, at der er langt flere sager end de tre. Vi formoder, at der er mørketal, og derfor opfordrer vi alle til at anmelde det, hvis det kommer ud for noget lignende.

– Jeg har forhørt mig om tilsvarende sager, men ingen kan nikke ja til det. Hverken i Risskov eller andre steder, har vi hørt om det før. Det er en speciel sag, som tilsyneladende kun retter sig til en del af en bydel, siger Martin Rasmussen.

Østjyllands Politi er ikke umiddelbart på sporet af en eller flere gerningsmænd.

– Vi vil meget gerne i kontakt med nogen, som har set, hørt eller på anden vis kan have kendskab til noget mistænkeligt i denne sag, siger Martin Rasmussen.

Har du oplysninger i sagen – kontakt Østjyllands Politi på telefon nummer 114.

Powered by Labrador CMS