Abe, fotograf og wikipedia i sær strid om selfie

Udgivet Opdateret

Wikipedia er kommet i konflikt med en naturfotograf til en række selfie-billeder, der er taget af en abe

En abe, der har formået at tage selfie-billeder med et kamera, den havde taget fra naturfotografen David Slater er nu blevet omdrejningspunkt i en rettighedsstrid mellem internet-leksikonnet Wikipedia og David Slater.

David Slater mener nemlig, at han har ophavsrettighederne til de usædvanlige billeder, og at Wikipedia krænker hans rettigheder og koster ham titusindvis af kroner i indtægter, ved at have billederne liggende frit tilgængelige på hjemmesiden. Han har derfor gentagne gange bedt Wikimedi, der står bag Wikipedia, om at fjerne billederne, skriver Daily Mail.

Det har Wikipedia-folkene dog afvist, da de ikke mener, at han kan have rettighederne til billederne, som han ikke selv har taget.

– Vi snakker om copyright-lovgivning. Loven er helt klar på det område. Kun mennesker kan have copyright, det kan dyr ikke, lyder udtalelsen fra Katherine Maher, talskvinde for Wikipedia.

David Slater planlægger nu at lægge sag an mod Wikimedia.

Abe-selfierne blev taget i 2011, da David Slater var på rejse i Indonesien og en nysgerrig makak-abe snuppede hans kamera fra ham.

Du kan se et indslag fra The Lip TV om stridigheden i videoen ovenfor.

Powered by Labrador CMS