Åbner op: Kan ramme Mette F.

Måske Jens Stoltenberg kan overtales til ny periode som Natos generalsekretær - hvis han bliver spurgt

Udgivet Opdateret

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, siger, at det er op til de 31 Nato-lande at beslutte hans fremtid.

Det kan ses som en åbning for, at Stoltenberg vil forlænge sit mandat, hvis han bliver spurgt.

Dermed kan Jens Stoltenberg blive en alvorlig forhindring på vejen, hvis Danmarks Statsminister skulle gå efter at blive ny Nato-generalsekretær - noget som hun selvfølgelig indtil videre har afvist, at hun skulle kandidere til.

På et spørgsmål fra TV2 siger Jens Stoltenberg:

- Når det kommer til min efterfølger, så er det en beslutning, der skal træffes af de 31 Nato-lande. Jeg er ansvarlig for alle beslutninger i alliancen undtagen en. Det er min fremtid. Det er op til de 31 allierede at beslutte, siger Jens Stoltenberg.

Fastholder tidligere udtalelse

På et opfølgende spørgsmål fra Ritzau fastholder Stoltenberg dog sine tidligere udtalelser om, at han "ikke har intention" om at søge en forlængelse.

Spørgsmål: Du har tidligere sagt, at du vil træde tilbage som generalsekretær efter denne periode. Men du siger nu, at beslutningen ikke er op til dig. Betyder det, at du er villig til at fortsætte i seks til 12 måneder, hvis Nato-landene beder dig om det?

- Jeg siger præcis det samme, som jeg hele tiden har sagt. Jeg har ikke andre planer og ingen andre intentioner. Og jeg har ingen intention om at søge en forlængelse, siger Jens Stoltenberg.

Hvis Mette Frederiksen for alvor går efter at blive ny Nato-generalsekretær, så kan den nuværende generalsekretær, nordmanden Jens Stoltenberg, komme til at stå i vejen for hende.
Hvis Mette Frederiksen for alvor går efter at blive ny Nato-generalsekretær, så kan den nuværende generalsekretær, nordmanden Jens Stoltenberg, komme til at stå i vejen for hende.
Powered by Labrador CMS