Advarer danskere: Kan miste både penge og ferie

Udsigten til vaccine har fået mange danskere til at bestille sommerferie i udlandet, men både privatøkonomisk og sundhedsmæssigt er der stor usikkerhed, advarer eksperter

Danskere bestiller sommerrejser, men risikerer at miste både ferie og penge.(Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)
(Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Regeringens melding fra den 8. januar om, at danskerne har udsigt til at være vaccineret mod corona senest den 27. juni, har sat gang i salget af sommerferierejser.

Men man skal tænke sig godt om, advarer både Forbrugerrådet Tænk og en af landets førende viruseksperter.

– Hvis man bestiller en sommerferierejse til udlandet nu, skal man være risikovillig og indstillet på, at man måske ikke kommer afsted, siger politisk rådgiver i Forbrugerrådet Tænk, Vibeke Myrtue Jensen.

Risikerer at miste penge

Hvis rejsen ikke kan gennemføres, risikerer man at miste sine penge. Det gælder uanset, om man arrangerer rejsen selv eller køber en charterferie, skriver Jyllands-Posten.

Professor i mikrobiologi ved SDU Hans Jørn Kolmos understreger, at ingen ved, om smittetrykket vil være lavere til sommer, selv om eksperterne forventer det.

– Hvis man bestiller sin sommerferie sydpå nu, gambler man lidt og bør som minimum have en god afbestillingsforsikring. For vi ved ikke, hvordan pandemien og planerne for vaccine udvikler sig i løbet af foråret, siger Hans Jørn Kolmos.

Powered by Labrador CMS