Advarer trafikanter

Der kan være tæt tåge fra morgenstunden i flere dele af landet lørdag.

Udgivet Opdateret

Vejret den 19. september 2020 kommer til at begynde særdeles tåget flere steder i landet.

Således har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendt en risikomelding for den tætte tåge, der gælder fra klokken 3 til klokken 11 lørdag

Det er dog ikke alle steder, det er tåget, oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Frank Nielsen, til Newsbreak.dk.

– Nogle steder vil der være en rigtig flot morgen med sol. I den sydøstlige del af landet er der stort set klart vejr. Det er mest i det midt- og østjyske og på Veststjælland, at vi ser tågen, siger Frank Nielsen.

Sigtbarheden kan være på under 100 meter nogle steder, og vejrtjenesten opfordrer på hjemmesiden til, at man kører forsigtigt i de berørte områder.

I galleriet ovenfor kan du se seks vigtige råd til, hvordan du bør køre, når det er tåget.

Vejret den 19. september 2020 bliver flot og stille

I løbet af formiddagen vil tågen lette igen.

– Når først solen får fat, forsvinder tågen stille og roligt, og så bliver det rigtig pænt og klart vejr. Der bliver nærmest ingen vind, så rigtig mange vil sikkert opleve det som rigtig lækkert vejr, siger Frank Nielsen.

Temperaturen bliver også forholdsvis lun for årstiden med temperaturer på mellem 16 og 21 grader.

I løbet af de nærmeste dage vil der formentlig også komme tåge i løbet af natten og de tidlige morgentimer, advarer Frank Nielsen.

– Vi har det her højtryk, der ligger over landet, og når der nærmest ikke er nogen vind, vil der typisk komme tåge. Men når først solen får fat, vil det blive nogle rigtig flotte dage, siger meteorologen.

Powered by Labrador CMS