Advarsel: Afvis disse opkrævninger med det samme

Forbrugerombudsmanden advarer danske forbrugere mod sagsanlæg og betalingsopkrævninger fra hjemmesiden www.bilenspris.com.

Hvis man modtager et sagsanlæg og krav om betaling fra www.bilenspris.com, bør man med det samme afvise at betale og kontakte Forbrugerombudsmanden. På næste billede kan du se, hvad det er for en hjemmeside, som sender de tvivlsomme sagsanlæg ud. Foto: Scanpix
Hvis man modtager et sagsanlæg og krav om betaling fra www.bilenspris.com, bør man med det samme afvise at betale og kontakte Forbrugerombudsmanden. På næste billede kan du se, hvad det er for en hjemmeside, som sender de tvivlsomme sagsanlæg ud. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Forbrugerombudsmanden har fredag udsendt en advarsel om en byge af betalingskrav, der bliver sendt til danske forbrugere fra det estiske advokatfirma Storm & Mets OÜ.

I brevene, der kan være sendt gennem en officiel estisk domstol, bliver danskerne opkrævet betalinger for bilvurderinger modtaget gennem hjemmesiden www.bilenspris.com. Hjemmesiden og en række andre lignende hjemmesider har i flere år været involveret i talrige sager om tvivlsomme betalingskrav og forretningsmetoder.

Opkrævningerne fra hjemmesiden er tidligere blevet erklæret ulovlige af Sø- og Handelsretten, og derudover mener Forbrugerombudsmanden slet ikke, at virksomheden kan køre sagerne igennem den estiske domstol.

– Det er naturligvis ikke i orden, at selskabet bag de omstridte bilvurderingssider nu igen prøver at skræmme danske forbrugere til at betale penge, som de ikke skylder, udtaler Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Brevene er i mange tilfælde på estisk og der er en frist på 30 dage for at gøre indsigelser mod kravet. Men det skal man altså ikke lade sig skræmme af. Man bør blot hurtigst muligt kontakte Forbrugerombudsmanden – også hvis de 30 dage skulle være overskredet.

– Ingen gang på jord

Forbrugerombudsmanden vil meget gerne have alle, der har modtaget et brev fra www.bilenspris.com til at kontakte Forbrugerombudsmanden, så de kan få hjælp til at afvise kravet. Forbrugerombudsmanden forsøger igennem de estiske myndigheder at få sat en stopper for brevene.

– Sø- og Handelsretten har tidligere fastslået, at kravene, som advokatselskabet gør gældende, ikke har nogen gang på jord. Jeg vil meget gerne høre fra forbrugere, der har modtaget en opkrævning fra den estiske domstol.

Det er det estisk registrerede firma Nordic Web Solutions OÜ, der står bag www.bilenspris.com, og firmaet lader ikke til at tage sig Forbrugerombudsmandens eller de danske domstoles mening om dets forretningsmetoder.

Newsbreak.dk har via både telefon og email forsøgt at komme i kontakt med både advokatfirmaet Storm & Mets OÜ og Nordic Web Solutions OÜ for at få en kommentar til sagen. Det er dog ikke lykkedes at få dem i tale. Receptionisten i bygningen i Talinn, hvor Nordic Web Solutions er registreret, oplyser, at der ikke er et firma med det navn i bygningen.

Powered by Labrador CMS