Advarsel: Disse piller kan være farlige

Fødevarestyrelsen advarer nu mod et bestemt kosttilskud.

Udgivet Opdateret

Fødevarestyrelsen tilbagekalder nu et kosttilskud, som har et noget forhøjet zinkindhold i forhold til det, der er deklareret på produktet. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om mærket Mutant ZMA, der er solgt via Get Active, Østerbrogade 150, 2100 København Ø.

En hurtig søgning på nettet viser dog, at der findes en del forhandlere at ovenstående produkt.

Ved indtag af Mutant ZMA kapsler som anført på bøtten, vil det daglige indtag af zink betydeligt overskride de anbefalede daglige mængder fra EFSA – Den Europæiske fødevaresikkerhedsautoritet.

– Det anbefales, at en voksen får 25 milligram zink per dag – men det er fra alle kilder, fortæller Jan Petersen fra kosttilskudsgruppen hos Fødevarestyrelsen.

Over anbefalet dosis

Indtager man derfor de tre piller, som anbefalet på dette tilskud, når man altså langt over det anbefalede maksimum for zink-indtag.

– De tre piller indeholder 32 milligram. Fra kosten får vi alene 10-15 milligram, siger Jan Petersen.

Det er i dette tilfælde ikke et afgrænset batch af tilskuddet, men alle af nævnte mærke.

– Indtager man for meget zink, kan det betyde, man har svært ved at optage kobber, som man også har brug for, siger Jan Petersen.

Andre symptomer

Det er dog sjældent, man får voldsomme symptomer af at indtage for megen zink. Men gør man det alligevel, kan man i nogle tilfælde opleve opkastning, diarré, bevidsthedssvækkelse og søvnighed. Desuden kan der opleves blodmangel, forhøjet blodsukker og lever- og nyreskade. (Kilde: Netdoktor).

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen til straks at destruere kapslerne.

Powered by Labrador CMS