Advarsel fra FBI: Hele verden udsat – du skal passe på med at hæve penge

Ifølge det amerikanske teknologimedie The Verge er hæveautomater i hele verden i fare

Man skal måske tænke sig om en ekstra gang, inden man stikker kortet i maskinen. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Den amerikanske sikkerhedstjeneste FBI advarer om, at hæveautomater i hele verden kan blive udsat for et hackerangreb i de kommende dage.

Det skriver det amerikanske teknologimedie The Verge. Hackerne vil angribe kortterminaler i hæveautomaterne og hæve millioner af dollars, lyder FBIs advarsel ifølge mediet.

Ifølge mediet Krebs on Security delte FBI for nyligt advarslen med en række banker.

Fremgangsmåden skulle være således, at hackerne vil ændre både automaternes og kundernes beløbsbegrænser, så der kan hæves så mange penge, som automaterne indeholder.

Mindre banker i sigtekornet

Ifølge FBIs advarsel vil kundernes kortdata blive sendt videre til medskyldige, der vil genbruge kundernes kortdata på egne, falske kort. Derefter er planen at hæve penge fra de falske kort verden på et koordineret tidspunkt.

Det mest udsatte tidspunkt er weekender, hvor banker holder lukket. Det skete i for en bank i Virginia, USA, hvor hackere ved to forskellige angreb svindlede sig til i alt 2,4 millioner dollars.

Ifølge FBI har tidligere angreb især været rettet mod mindre og mellemstore banker, der typisk har lavere sikkerhedsbudgetter og knap så god cybersikkerhed, skriver The Verge.

Powered by Labrador CMS