Advarsel: Sådan overtager hackere din smartphone og iPad

Hackere kan få fuld adgang til din smartphone. Men du kan selv være med til at sikre den. Læs med her - eller se hvordan i galleriet.

Udgivet Opdateret

Det er skam ikke kun computere, der kan hackes. Det kan din smartphone også – og, ja, også din iPhone.

Det oplyser The Hacker News. Ifølge blandt andre BT kan din iPhone nu hackes, men The Hacker News skriver altså, at også android-telefoner er i farezonen.

Se i galleriet over artiklen, hvordan du sikrer dig mod, at din telefon bliver overtaget af hackere.

Sådan gør de

Hackerne får adgang til din telefon via det trådløse wi-fi-netværk. Det drejer sig om de telefoner, der har en såkaldt Broadcom Wifi chip. Og det har mange telefoner i Danmark.

Hackerne skriver en vilkårlig kode og kan på den måde være heldig at få adgang til telefonen eller tabletten.

– Meget dygtige hackere kan få fuld kontrol over enheden og på den måde installere ødelæggende apps som trojanske heste og ransomware, skriver The Hacker News blandt andet.

Hvilke er berørt?

Omkring Apples produkter drejer det sig om alle telefoner fra iPhone 5 og frem. For iPads er det fra og med fjerde generation, der har den omtalte chip i sig.

Men du kan gøre én ting. Og hellere i går end i morgen – og den er endda ret simpel: Opdater din telefon til sidste sikkerhedsopdatering. På den måde kan hackerne ikke få adgang til telefonen via chippen.

For Apple-brugere drejer det sig om 10.3.1-opdateringen (Eller nyere). Apple sidder ifølge mobilsiden.dk på næsten halvdelen af det danske marked.

Android-brugere kan følge med i sikkerhedsopdateringer lige HER.

Powered by Labrador CMS