Advarsel: Tag backup af din Iphone nu!

Ellers kan det være, at dine yndlingsbilleder ryger i svinget ved næste opdatering.

Det kan være kedeligt at huske. Men denne gang skal du altså huske at tage backup af din telefon. Foto: Scanpix/Regis Duvignau
Udgivet Opdateret

Backup er et ord af den slags, man bliver træt af bare at se på. Det er kedeligt. Det er en sur pligt. Og det er noget, vi måske ikke altid er lige gode til at huske.

For eksempel bliver du anbefalet at tage backup af din iPhone, inden du opdaterer styresystemet. Men gør du det faktisk hver gang? Noget tyder på, at du skal huske at gøre det, når den næste udgave af Apples styresystem til telefoner og tablets udkommer. Det skriver Business Insider.

Nyt system og nyt filsystem

Årsagen er den, at der skal skiftes filsystem i Apples produkter. Det lyder kedeligt, og det bliver ikke mindre kedeligt af at se på forkortelserne; din Iphone går fra at bruge filsystemet HSF+ og till at bruge syustemet Apple File System (AFPS).

HSF+-systemet er blevet brugt i over 30 år, og derfor virker det jo meget logisk, at det skal opdateres. Problemet er bare, at din telefon og din tablet automatisk konverterer alle dine filer fra det gamle til det nye format, når Ios 10.3 udkommer.

Hvis der går det mindste galt, når du konverterer fra Ios 10.2 til 10.3, og du ikke har en spritny backup liggende, risikerer du at miste indhold fra din telefon og din tablet. Og med indhold mener vi beskeder, strøtanker og de mange, mange billeder vi har liggende på vores telefoner.

Gør det for din egen skyld

Business Insider har talt med ansatte hos Apple om den nye opdatering. Herfra lyder det, at man gør alt, hvad man kan for at sikre, at der ikke går noget galt, når Ios opdateres næste gang. For de ansatte ved godt, hvordan det kan føles at miste noget, der ikke kan genskabes.

– Hvad hvis man mister et billede, der er det eneste billede, man har tilbage af sin bedstemor? lyder det fra en ansat hos Apple. Derfra gør man sit til, at den slags ikke sker. Men du kan hjælpe dig selv ved at huske den essentielle backup, inden du opgraderer din telefon næste gang. Om ikke andet så bare denne ene gang.

Powered by Labrador CMS