Ændringer på vej: Supermarkedkæde kan ‘lukke’

Coops topchef løfter sløret for, at der kommer til at ske store ændringer for kæden af Fakta-butikker landet over.

Coops topchef Peter Hægh afslører, at det måske er slut med Fakta. Eller navnet i hvert fald. KLIK VIDERE OG SE HVILKE ANDRE SUPERMARKEDER, DER FINDES. Foto: Ritzau Scanpix/ Arkiv
Coops topchef Peter Hægh afslører, at det måske er slut med Fakta. Eller navnet i hvert fald. KLIK VIDERE OG SE HVILKE ANDRE SUPERMARKEDER, DER FINDES. Foto: Ritzau Scanpix/ Arkiv
Udgivet Opdateret

I længere tid har det været offentligt kendt, at Coops Fakta-butikker har genereret et underskud. Det betød blandt andet i 2018, at 47 butikker blev lukket.

Selv om Fakta i april kom ud med et overskud, så er fremtiden for Fakta fuld af forandring. Topchef i Coop Peter Høgsted løfter sløret for, at der kommer til at ske ændringer. Det skriver BT.

Ændringer på vej

Der er udsigt til noget af en ændring i landets mange Fakta-butikker. For måske kommer Fakta ikke til at findes mere.

– Det kan godt ske, at det kommer til at hedde noget andet end Fakta, men vi skal være en spiller i lavprissegmentet herhjemme, lyder det fra Peter Høgsted, der er topchef i Coop.

Han forklarer, at de 360 eksisterende Fakta-butikker får installeret scan-selv-kasser, ligesom at butikkerne skal gøres mere moderne.

Diskussionen om det nye navn har været på tale i flere år, og der er da også nogle tidligere Fakta-butikker, der har prøvet navnet Coop Hverdag, som en del af en test af navnet, men også af det nye koncept.

Lukkede anden kæde

Det er kun et lille år siden, at Coop lukkede en anden kæde af virksomhedens butikker.

Her blev de sidste 26 butikker i kæden LokalBrugsen lukket. Beslutningen blev taget, efter at LokalBrugsen de seneste fem år har måttet lukke mere end halvdelen af deres butikker.

Det blev desuden også afsløret, at Coop arbejdede med en mulighed for at ændre alle virksomhedens kæders navne. Fakta skulle blive til Coop Hverdag, Superbrugsen til Coop Mad og Kvickly til Coop Extra. Det er dog ikke beslutninger, der er taget endnu ifølge offentlighedens kendskab.

I galleriet ovenfor kan du se nogle af supermarkeder, du ellers kan besøge.

Powered by Labrador CMS