Afsløring: Rapport om bestikkelse holdt hemmelig

It-firmaet Atea anklages for at have bestukket offentligt ansatte. Nu er en hemmelig rapport dukket op. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Der blev bedt om to særskilte afrapporteringer i den såkaldte Atea-sag om bestikkelse.

Ny bombe i den såkaldte bestikkelses-sag, hvor 13 personer fra Region Sjælland, Rigspolitiet og to it-firmaer er sigtet for bestikkelse af offentligt ansatte med blandt andet udlandsrejser og hotelophold.

Der findes ikke én rapport fra Rambøll – der findes to. Det ene blev offentliggjort efter regionsrådsmødet i sidste uge. Den anden har hidtil været hemmeligholdt. Det kan DAGBLADET Ringsted nu afsløre.”Analysen følger i kølvandet på den såkaldte Atea-sag og er nu færdig,” skrev regionen i den pressemeddelelse, hvor rapporten var vedlagt.

Bad om to rapporter

Men dokumenter, som avisen har fået aktindsigt i, fortæller en anden virkelighed. I en mail fra Region Sjællands it-direktør Per Buchwaldt til Rambølls medarbejder den 28. september 2015, beder it-direktøren om to afrapporteringer.

“Denne særskilte rapportering vil danne grundlag for et eksternt revisionsfirmas gennemgang i henhold til et kommissorium, der godkendes af regionens øverste ledelse,” skriver han om denne “del to”, som blev sendt til regionen sammen med den offentliggjorte rapport.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) forklarer, at man bad om en særskilt afrapportering, fordi fortrolige oplysninger skulle pilles ud af rapporten. Men samtidig bekræfter han, at “det fortrolige notat” har samme karakter som den offentliggjorte rapport. Ifølge ham har man ikke forsøgt at holde noget hemmeligt.

– Vi har ikke holdt det hemmeligt. Dem, der har spurgt, har fået at vide hvordan det hænger sammen, forklarer regionsrådsformanden overfor DAGBLADET Ringsted om den særskilte rapport, som offentligheden hidtil ikke har kendt til.Der er endnu kun få oplysninger om selve indholdet i den særskilte rapport.

Powered by Labrador CMS