AGF sætter lillebror på plads i aarhusiansk pokaldyst

AGF vandt med 5-1 over Aarhus Fremad i Sydbank Pokalen, mens AaB storsejrede med 5-0 i Roskilde.

Mustafa Amini blev dobbelt målscorer for AGF, da Aarhus Fremad blev banket 5-1 i pokalturneringen. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix

Det kan næppe diskuteres, at AGF har det bedste fodboldhold i Aarhus.

Det satte superligaklubben en tyk streg under onsdag aften, da lokalrivalen Aarhus Fremad blev banket med 5-1 i pokalturneringens 16.-delsfinale.

Det undertippede 2. divisionshold hold fra Aarhus Nord havde lejet sig ind på AGF’s normale hjemmebane, og AGF skulle lige finde sig til rette som udehold på eget græs, før målene begyndte at vælte ind.

AGF-holdet bar præg af stor udskiftning sammenlignet med det hold, som søndag slog Brøndby i Superligaen.

Cheftræner David Nielsen gav flere unge spillere chancen, men efter en svær start på kampen var det en af de rutinerede kræfter, som gav superligaholdet føringen.

Et indlæg fra højrebacken Dino Mikanovic havnede i panden på en udækket Mustafa Amini, så han fem minutter før pausen kunne bringe AGF foran 1-0.

Målet var ikke videre fortjent, da Aarhus Fremad i den anden ende havde været en kilde til uro og sagtens kunne have taget føringen.

AGF-scoringen ændrede kampens karakter, og AGF lignede nu den storfavorit, som det var ventet før kampen.

Der skulle dog gå 19 minutter af anden halvleg, før 2-0-målet faldt. Igen var det Mustafa Amini, som sendte bolden i nettet.

Hvis ikke kampen allerede var afgjort, blev den det syv minutter senere. Her scorede dribleren Magnus Kaastrup til 3-0.

Han var også tæt på at gøre det til 4-0, men ramte stolpen. Heldigvis for Kaastrup scorede Ryan Mmaee på returbolden. Det var belgierens første AGF-mål.

Selv om kampen var afgjort, fik den tidligere superligaklub reduceret mod storebror, da Frederik Høgh fire minutter før tid dukkede op ved bageste stolpe og sendte bolden i mål.

Mindre end to minutter senere lukkede Ryan Mmaee AGF-festen med målet til 5-1.

I Roskilde havde AaB ingen problemer med at spille sig videre ude mod FC Roskilde. Nordjyderne vandt med 5-0 efter at have ført 2-0 ved pausen.

Både Wessam Abou Ali og Kasper Risgård scorede to gange, mens Roskilde bidrog med et selvmål.

Sidste sæsons tabende pokalfinalist, Silkeborg, er til gengæld ude af denne sæsons turnering.

På udebane mod 1. divisionskonkurrenten Næstved tabte Silkeborg 0-1. Tobias Christensen blev pokalhelt for Næstved med kampens enlige mål.