»Ålen« politianmelder ni millioner ulovlige downloads

Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, har politianmeldt tyveri begået mod sit firma. Foto: Artebooking.dk.
Udgivet Opdateret

På bare tre måneder har 5,5 millioner mennesker på verdensplan downloadet Lars von Triers film »Nymphomaniac« ulovligt.

Det har de teleselskaber, der sælger bredbåndsforbindelser, gjort muligt, og derfor får de nu en politisag på halsen af Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen.

I en pressemeddelelse oplyser Zentropa-direktøren, at han onsdag har politianmeldt tyveri begået mod sit firma.

»Jeg har i dag afleveret en politianmeldelse til Vestegnens Politi, da mit firma er blevet bestjålet, og danske teleselskaber medvirker til hæleri af de bestjålne varer,« siger Peter Aalbæk Jensen, der i daglig tale kaldes »Ålen«.

Antipiratgruppen RettighedsAlliancen har oplyst til Zentropa, at fem af filmselskabets titler sammenlagt er blevet downloadet ulovligt ni millioner gange i perioden 1. juni til 1. september 2014.

Og det er Peter Aalbæk Jensen godt og grundig træt af.

»Teleselskaberne tjener formuer på at sælge bredbåndsforbindelse og ser igennem fingre med, at de bliver brugt ulovligt, så længe det skæpper i klassen hos teleoperatørerne,« siger han.

Ud over antallet af downloads af den populære »Nymphomaniac« har RettighedsAlliancen talt op, at den filmatiserede Jussi Adler Olsen-krimi »Kvinden i buret« er blevet downladet flere end 1,8 millioner gange. Den Oscar-nominerede »Jagten« er blevet hentet ulovligt flere end 800.000 gange, mens von Triers »Melancholia« tegner sig for næsten en halv million downloads.

Endelig er Susanne Biers »Den skaldede frisør« blevet hentet ulovligt en kvart million gange.

BNB

Powered by Labrador CMS