Alle dyrekort: 76.400 kroner

Du skal lægge 76.400 kroner i Føtex eller Bilka, hvis du vil være 95 procent sikker på at få alle dyrekortene. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Vil du være (næsten) sikker på et fyldt samlehæftet, skal du handle ind for mindst 76.400 kroner. Det fortæller DR2s Detektor.

DR2s Detektor har undersøgt, hvor mange penge, man egentlig skal bruge for at få alle dyrekort i Dansk Supermarkeds kampagne: 76.400 kroner – og så er du kun 95 procent sikker på at få alle kortene.

100 procent sikker kan man aldrig blive, fortæller professor i statistik på Københavns Universitet Susanne Ditlevsen.

– Man kan kun være 100 procent sikker, hvis man kan købe alle kortene. Og jeg tror ikke, man kan nå rundt i butikkerne, inden der har været nogle andre rundt og købe nogle, siger hun til Detektor.

Kampagnen har gjort flere forældre så rasende, at de har klaget til Forbrugerombudsmanden. Joan Vedel Andersen, som startede klagen, fortalte til Aftenshowet:

– Det har også vist sig, at det tilsyneladende er betydeligt sværere at få det, som kaldes specialkort i år, sagde hun i Aftenshowet på DR1, hvor hun også fortalte, at hun har handlet ind for 32.000 kroner, men stadig mangler flere kort, før hæftet er fyldt.

Byttedage er blevet et hit – men det hjælper ikke meget

Kortene er blandet tilfældigt, før de er blevet sendt ud til butikkerne, og det betyder, at sandsynligheden for at købe sig til alle 140 kort er meget lille, fortæller Susanne Ditlevsen.

– Hvis du køber ind for 10.000 kroner, så er sandsynligheden stadig stort set nul, nemlig en ud af en milliard. Hvis du skal være 50 procent sikker på at købe dig til alle kortene, så skal du have fat i 454 pakker og altså bruge 45.400 kroner i en af butikkerne, siger hun.

Børnefamiliernes problemer med at købe sig til fyldte samlehæfter har resulteret i, at der for tiden bliver afholdt hundredvis af byttedage landet over, hvor børn og deres forældre kan forsøge at bytte sig til de sjældne kort. Men ifølge Joan Vedel Andersen løser byttedagene ikke problemet.

– Vi har samlet så mange kort, og alligevel har vi ikke en gang nok til at kunne bytte os til resten, siger hun til DR.

Powered by Labrador CMS