Alvorlig Mette Frederiksen med barsk besked til danskerne

- Vi kommer i lang tid til at skulle lægge vores liv om.

Udgivet Opdateret

Hvis du tror, at vi i Danmark snart kan vende tilbage til den måde, vi levede på før coronakrisen, så kan du godt tro om igen.

Det slog Mette Frederiksen fast, da hun  søndag aften gæstede 21 Søndag på DRTV.

– Mit bedste bud er, at vi kommer til at arbejde mere forskudt end vi har været vant til. Møde på forskellige tidspunkter. Jeg ser ikke for mig på en kort bane, at alle unge kan komme i skole igen lige foreløbig. Jeg kommer ikke til at sætte dato på. Vi kommer ikke til at klumpe os sammen i busser og toge. Verden er forandret, sagde hun.

En lumsk sygdom

Mette Frederiksen kaldte desuden Covid–19, som er forårsaget af coronavirus, for en “lumsk sygdom”. Og hun slog fast, at utrygheden ikke er væk om fjorten dage, for virusset forsvinder ikke med det samme:

– Meget tyder på, at indtil der kommer en vaccine, så skal vi håndtere corona i vores samfund. Derfor handler det om at få grebet det sådan an, at vi får skærmet vores ældre og sårbare og får minimeret smitten, uden at samfundet går helt i stå, sagde Mette Frederiksen.

På det rigtige tidspunkt

Hvor sandsynligt er det, at Danmark åbner forsigtigt efter påske, spurgte værten på 21 Søndag, Kåre Quist.

– Alt det, der endnu ser ud til at virke, skyldes ene og alene, at rigtig mange danskere gør, hvad sundhedsmyndighederne anbefaler. Bliver vi ligeglade med det ansvar, og vi pludselig bliver optagede af at gå til påskefrokost, så kan tallene pludselig eksplodere mellem hænderne på os. Vi arbejder mod at kunne åbne Danmark på det rigtige tidspunkt, svarede Mette Frederiksen.

Verden er forandret

Når samfundet kommer i gang igen, skal der både tages hensyn til beskæftigelse, virksomheder og klima og miljø, slog statsministeren fast:

– Det er rigtigt, at verden har forandret sig, og det skal vi tage bestik af, når vi træffer politiske beslutninger. Her og nu er opgaven at holde hånden under så mange virksomheder, selvstændige og lønmodtagere som muligt. Der kommer et nyt kapitel, når vi er ude af det, vi er i nu, og vi kan gøre regnebrættet op. Så skal vi i gang med en genopretning, og det skal føre os i retning af et mere retfærdigt samfund, men som også løser flere af de udfordringer, vi står overfor, som for eksempel klimaforandringerne.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke retningslinjer for påsken du bør følge.

Powered by Labrador CMS