Anbefalinger om mundbind strammes til

Hvis skolers ventilation ikke er tilstrækkelig, anbefaler WHO, at børn bærer mundbind.

Ansatte på fabrikken SMC i den kinesiske hovedstad, Beijing, iført mundbind. WHO strammer nu sine anbefalinger til, hvornår man bør bære mundbind. Foto: Thomas Peter/Reuters
Udgivet Opdateret

I områder, hvor covid-19 spreder sig, bør folk altid bære mundbind i butikker og på arbejdspladser. Det samme bør børn, der går i skoler, som mangler ordentlig ventilation.

Sådan lyder Verdenssundhedsorganisationens (WHO) nye anbefalinger om mundbind mod covid-19.

Hvis folk ikke kan holde en afstand på mindst en meter i disse indendørs rum og lokaler, så bør de bære mundbind, selv hvis der er god ventilation, hvor de opholder sig.

Det gælder også for børn over 12 år, fremgår det af WHO’s nye retningslinjer.

Man bør også bære maske udendørs, hvis man ikke er i stand til at holde fysisk distance til andre.

Væsentlige ændringer

WHO’s talskvinde, Margaret Harris, forklarer, at det er væsentlige ændringer i forhold til de tidligere anbefalinger om mundbind fra juni.

– Hvis man er inden døre, medmindre ventilationen er vurderet til at være passende, så råder WHO offentligheden til, at man går med et ikke-kirurgisk mundbind, uanset om den fysiske afstand på en meter kan opretholdes, siger hun.

WHO råder også til “universel maskering” på fællesområder som cafeterier og personalerum.

I Danmark er brugen af mundblind blevet mere og mere udbredt, og påkrævet, som året er gået.

Det er eksempelvis i dag et krav, at du bærer mundbind, når du opholder dig indenfor på offentligt tilgængelige steder.

Hos Sundhedsstyrelsen er man af den holdning, at mundbind kan være et supplement til forebyggelse af smitte med coronavirus covid-19. Det kræver dog, at man bruge det korrekt, og at man fortsat husker at følge de generelle retningslinjer for at undgå smitte, herunder rene hænder og god afstand til fremmede.

Powered by Labrador CMS