Anklage: Advokat gav pressen fortrolig viden

Newspaq
Udgivet Opdateret

Advokat nægter sig skyldig i anklage om at lække hemmelige oplysninger til avisen Politiken.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod advokat Jakob Arrevad for at lække fortrolige oplysninger til pressen. Det skriver bt.dk.

Lækket skulle være sket til en journalist fra Politiken i forbindelse med en sag om tyveri af dokumenter fra blandt andet Rigsarkivet.

Sagen mod advokaten bliver behandlet ved Københavns Byret den 17. november, og Jakob Arrevad oplyser til bt.dk, at han nægter sig skyldig i den rejste tiltale.

Ifølge anklagemyndigheden skulle Jakob Arrevad have lækket oplysninger fra et grundlovsforhør, som blev holdt for lukkede døre, og den slags er strafbart.

Jakob Arrevad har allerede én gang haft ørerne i maskinen for den angivelige læk. Dog endte det med, at han blev renset ved Den Særlige Klageret.

Det skete, efter at byretten i første omgang bestemte, at Jakob Arrevad skulle sættes af sagen, fordi man mente, at han havde lækket oplysninger.

Den afgørelse ville Arrevad dog ikke acceptere, og han valgte at gå til klageretten med sagen.

Selv om Jakob Arrevad har viderebragt enkelte oplysninger, er der intet grundlag for mistanken om, at han ville hindre eller modvirke sagens opklaring, hed det dengang i klagerettens afgørelse.

Nu har anklagemyndigheden ved Københavns Politi vurderet sagen, og her mener man altså, at Arrevad har brudt loven.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS