Antorini til skoler: Slet ikke godt nok

Undervisningsminister Christine Antorini er stærkt utilfreds med, at mange skoler ikke lever op til lovkravet om at give eleverne førstehjælpsundervising. Foto: Lisa F. Young/Scanpix
Udgivet Opdateret

Undervisningsministeren vil have skolerne til at stramme op, efter det er kommet frem, at mange skoler ikke giver elever undervisning i førstehjælp

Det kommer bag på undervisningsminister Christine Antorini (S), at 40 procent af de danske skoler ifølge tv2.dk ikke underviser i førstehjælp, som de ellers skal ifølge loven.

»Jeg er overrasket, og det er heller ikke i orden. Det er slet ikke godt nok. Det er en utrolig vigtig kompetence, og skolerne er forpligtet til at undervise i førstehjælp, og det har de været siden 2005. Så det er ikke en ny opgave,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, mener, at skolerne skal løse så mange samfundsmæssige opgaver, at han godt forstår de skoler, der nedprioriterer førstehjælpen.

Det synspunkt er Christine Antorini lodret uenig i. Hun vil nu tage kontakt til samtlige kommuner for at fortælle dem, hvad reglerne er – og for at understrege, at de skal overholdes.

»De skal selvfølgelig leve op til loven.«

Christine Antorini hæfter sig ved, at undersøgelsen er foretaget før skolereformen trådte i kraft, og den giver ifølge hende nye muligheder for at løfte opgaverne ude på den enkelte skole.

»Det, der er sket med skolereformen, er, at der er kommet ekstra timer til eleverne – også til understøttende undervisning. Så der er faktisk bedre mulighed for at man kan gennemføre førstehjælpsundervisning«.

Powered by Labrador CMS