Arla: Nu forsvinder de legendariske kasser

De grønne mælkekasser fra Arla forsvinder, for de bliver byttet ud med en sort model, der er mere miljøvenlig.

Udgivet Opdateret

For nogen bliver det et sørgeligt syn, for snart skal den grønne kasse bag på Puch Maxien skiftes ud med en sort.

Arla stopper nemlig med at producere de grønne mælkekasser, fordi de fremover skal produceres af genbrugsplast, og det kan ikke fås i grøn.

Der er dog en mening med galskaben, for de nye mælkekasser produceres på en mere miljøvenlig måde.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Sorte kasser – meget grønnere

Fra den 23. september vil de grønne mælkekasser blive skiftet ud med de nye sorte. Det drejer sig i første omgang om 20.000 kasser.

Men det kommende år løber det helt op i 300.000 sorte mælkekasser.

Artiklen fortsætter efter videoen

Grunden til de nye mælkekasser er, at Arla vil være grønnere.

– Det er en markant forandring af et ikonisk udtryk, som de fleste danskere kender og har et forhold til, så selvfølgelig har vi tænkt os om, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark og fortsætter:

– Men i Arla gør vi en stor indsats for at gøre vores mejeriprodukter mere miljøvenlige, og her er klimavenlig emballage en helt central del af løsningen. Derfor var det ikke svært for os at sætte turbo på, da vi fik muligheden for at lave mere klimavenlige mælkekasser.

Lavet af gamle biler

De sorte mælkekasser er produceret af plast fra automobilindustrien. Da kasserne bliver produceret af genbrugsplast, er det ikke muligt at producere dem i grøn, derfor ændres farven.

Ændringen til at producere kasserne af genbrugsplast sparer 250.000 kilo CO2e om året, som er en måleenhed for, hvor meget kassernes produktion påvirker klimaforandringen.

Et farvel til de ikoniske grønne kasser, der skal udfases, er et skridt i retningen mod at nå Arlas klimamål om at reducere den samlede CO2-udledning med 30 procent inden 2030 sammenlignet med 2015.

2-3 millioner skal udfases

De grønne mælkekasser skal dermed udfases.

Arla er klar over, at det kommer til at tage tid at få udfaset de mellem to og tre millioner mælkekasser, der findes i Danmark.

Desuden er de også meget opmærksomme på, at der før har været problemer med at få de grønne mælkekasser retur. Faktisk må firmaet årligt producere 300.000 nye kasser for at erstatte dem, der ikke afleveres retur.

Virksomheden håber dog på, at folk vil levere kasserne tilbage, mens de før også har forsøgt sig med en landsindsamling, som gav pote. Det er også noget, de vil fortsætte med, og det gælder både de grønne og de nye, sorte mælekasser.

Powered by Labrador CMS